Klaipėdos pareigūnai vėl dalija atšvaitus | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS PAREIGŪNAI VĖL DALIJA ATŠVAITUS

  • 4

Klaipėdoje buvo minima Atšvaitų diena, kuri kasmet švenčiama trečiąjį spalio ketvirtadienį. Jos metu siekiama atkreipti dėmesį, kad tamsiuoju paros metu tikimybė patekti į nelaimingą eismo įvykį padidėja, tad būtina dėvėti atšvaitus.

Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai jau visą savaitę rengia prevencines priemones prie ugdymo įstaigų, prekybos centrų ar kitose žmonių gausiai lankomose vietose visoje apskrityje. Per jas bendrauja su eismo dalyviais, skatina elgtis kultūringai ir atsakingai, gerbti vieniems kitus kelyje.

Pareigūnai stebi, ar vaikai vežami specialiose kėdutėse, ar pėstieji turi ir dėvi šviesą atspindinčius elementus tamsiuoju paros metu, o jų neturintiems atšvaitus dovanoja.

Sekmadienį, spalio 22 d., pareigūnai dalyvaus ir mišiose Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko parapijoje. Čia, minint Atšvaitų dieną, taip pat žmonėms primins saugaus elgesio kelyje taisykles, dalins atšvaitus, su mažaisiais bendraus policijos bičiulis Amsis.

Pareigūnai kasmet atkreipia dėmesį, kad šaltuoju metų laiku, kai temsta anksčiau, o švinta vėliau, matomumą dažnai blogina ir krituliai bei rūkas, todėl pėstieji eismo dalyviai privalo segėti atšvaitus.

Jų nesegintis žmogus vairuotojui matomas tik 30–50 metrų atstumu, tuo metu segintis atšvaitus pastebimas jau už 150 metrų.

Teigiama, kad neapšviestu keliu einančiajam be atšvaito rizika patekti į eismo įvykį padidėja net aštuonis kartus.

Pareigūnai akcentuoja, kad aplink rankinės ar kuprinės rankeną apsuktas atšvaitas nieko negelbsti, nes vairuotojams jis yra nematomas. Atšvaitai visuomet turi būti kabinami dešinėje pusėje, geriausia, kad jie švytuotų ar tabaluotų ties pėsčiojo keliais, atšvaitų juosteles reikėtų dėti ties riešais ir ant blauzdų.

Patikima priemonė yra ir liemenė su šviesą atspindinčiais elementais – ji ypač padeda vairuotojams pastebėti vaikus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sako

tuoj ir proto po biškį pradės dalyti ,kai nuo jų atliks.

>>ai

blogiau nebus. te dalija

Paaiskinkite

kas nors sitai tamsuoliu aborigenu biomasei,kad atsvaitas tuo geriau matomas,kuo jis zemiau! Ne ant rankinuko petnesos ji vynioti reikia,2ros! O vyriskiu - niekada nemaciiau ji devinciu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS