Klaipėdos pareigūnės veržiasi į valdžią | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS PAREIGŪNĖS VERŽIASI Į VALDŽIĄ

Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate (AVPK) vyksta atrankos bei konkursai įvairių padalinių vadovų postams užimti. Šį kartą kai kurie konkursai baigėsi be rezultatų dėl pernelyg menkos pretendentų kompetencijos arba neatsiradus norinčiųjų juose dalyvauti.

Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate (AVPK) vyksta atrankos bei konkursai įvairių padalinių vadovų postams užimti. Šį kartą kai kurie konkursai baigėsi be rezultatų dėl pernelyg menkos pretendentų kompetencijos arba neatsiradus norinčiųjų juose dalyvauti.

Nurungė tris vyrus

Pirmadienį įvyko atranka Klaipėdos rajono policijos komisariato vadovo pareigoms užimti. Į šį postą pretendavo trys Klaipėdos AVPK pareigūnai bei Radviliškio rajono policijos komisariato Organizacinio poskyrio viršininkė Rasa Stasiulaitienė.

Atrankoje geriau už dabar Klaipėdos AVPK Personalo skyriui vadovaujantį Rolandą Andruškevičių, Palangos miesto PK Viešosios policijos skyriaus viršininką Gintautą Pocevičių bei Klaipėdos rajono PK Viešosios policijos skyriaus viršininką Gediminą Radzevičių pasirodė R.Stasiulaitienė.

Šiandien bus trečioji diena, kai galima apskųsti atrankos rezultatus policijos generaliniam komisarui, o paskui – teismui.

Jeigu skundų nebus, pareigūnė netrukus pradės dirbti Gargžduose.

Nepakako kompetencijos

Klaipėdos policijos komisariato Šiaurinės policijos nuovados viršininko pareigas pretendavo užimti taip pat trys pareigūnai: Klaipėdos m. PK Viešosios policijos skyriaus Šiaurinės policijos nuovados Apylinkės inspektorių veiklos grupės laikinas vadovas Saulius Bitinas, tyrėjas Nerijus Mendelis ir Prevencijos skyriaus vyresnysis specialistas Edgaras Peleckis.

Visų jų kompetencija pasirodė pernelyg menka, vyrai surinko nepakankamą balų skaičių, tad laimėtojas nepaskelbtas.

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas teigė, kad visi jie gali dar pasimokyti ir dalyvauti pakartotinėje atrankoje, tačiau laikomasi nuostatos plačiau paskleisti žinią apie šią atranką bei sulaukti pretendentų ir iš atokesnių vietų.

Praėjusios savaitės pabaigoje vyko atranka į Klaipėdos AVPK miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus Nusikalstamų veikų registravimo poskyrio vadovo vietą. Šio poskyrio viršininke tapo Vitalija Sukauskienė.

Pernelyg aukšti reikalavimai

Kol kas tuščia išlieka ir Vidaus tyrimų poskyrio viršininko vieta. Konkursas buvo paskelbtas, tačiau neatsirado nė vieno norinčio jame dalyvauti.

"Ko gero, tai mūsų kaltė. Buvome užkėlę pernelyg aukštą kartelę – tarp reikalavimų pretendentams buvo sunkiai įgyvendinamų, berods, pretendentas turėjo būti dirbęs ne mažiau nei penkerius metus skyriaus vadovu. Konkursą teks skelbti iš naujo", – aiškino A.Motuzas.

Policijos komisariatuose yra dvi pareigūnų darbą stebinčios ir jų teisėtumą vertinančios tarnybos: Vidaus tyrimų poskyris bei Imuniteto skyrius.

Policijos departamente jos yra sujungtos ir turi vieną viršininką. Tačiau apskričių komisariatuose tai yra atskiros tarnybos, kiekviena – su savo vadovu. Tad kol kas sutaupyti sujungus panašias funkcijas atliekančius padalinius nepavyks.

Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate daugėja padaliniams vadovaujančių moterų.

"Manau, tai nėra blogai. Moterys yra pareigingesnės, atsparesnės korupcijai. Svarbiausia, kad pareigūnas būtų kompetentingas", – komentavo Klaipėdos AVPK viršininkas A.Motuzas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

aa

Pažiūrėsim kai dugną dėsim

Zenonas Priekuliškis

Nejuokinkit žmonių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS