Klaipėdos policiją okupuoja merginos | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS POLICIJĄ OKUPUOJA MERGINOS

Klaipėdos kelių policijos biuras yra vienintelis toks šalyje, nes jame yra daugiausia uniformuotų moterų. Iš 34 čia dirbančių Kelių policijos pareigūnų – net 14 yra dailiosios lyties atstovės.

Klaipėdos kelių policijos biuras yra vienintelis toks šalyje, nes jame yra daugiausia uniformuotų moterų. Iš 34 čia dirbančių Kelių policijos pareigūnų – net 14 yra dailiosios lyties atstovės.

Uniformos nesigėdi

Policijos departamento nurodymu palaipsniui komisariatuose stengiamasi didinti pareigūnių skaičių. Teigiama, kad moterys yra kur kas atsparesnės korupcijai, o kai kuriais atvejais net gali būti pranašesnės už vyrus. Tik ką tarnybą pradėjusi Rūta Zabinaitė juokiasi, kad ji įgyvendino savo mamos svajonę.

"Mama labai norėjo tapti policijos pareigūne ir net kurį laiką dirbo pasų poskyryje Gargžduose. Tačiau gyvenimas pasisuko kita linkme. Mama tapo choreografe", – pasakojo 25-erių gargždiškė.

Aukštąjį mokslą baigusi ir viešojo administravimo specialybę įgijusi mergina tikina tikrai nesigėdijanti uniformos.

Ilgakojų merginų draugija kol kas džiugina vyriškąją komisariato pusę. Tačiau merginos prisipažįsta, kad pirmieji jų žingsniai buvo nedrąsūs.

"Aš svajojau apie medicinos studijas. Tačiau likimas lėmė taip, kad pasirinkau policiją. Mano šeima ir artimieji palaikė mano sprendimą. Tik močiutė kategoriškai tvirtino, kad policininkės darbas moteriai visai netinka", – prisiminė 23-ejų Fajeta Rušinskytė.

Mergina prisipažino, kad penki tarnyboje praleisti mėnesiai jos neišgąsdino.

"Pasitaiko, kad surašant protokolą išgirsti visko. Tačiau kartais net lengviau, kad esu mergina. Sulaukiu šypsenų ir komplimentų. Iš pradžių bijojau, bet įsitikinau, kad į moteris pareigūnes vairuotojai net palankiau žiūri, elgiasi mandagiau", – pripažino F.Rušinskytė.

Įkliuvo dėl kyšio

Klaipėdos kelių policijos biuro Kelių patrulių kuopos vadas Darijus Malonė tikino, kad iš pradžių vadovybė nerimavo dėl dailiosios lyties atstovių, kurios papildė pareigūnų gretas.

"Reikėjo ir nuraminti, kitas iš vieno į kitą būrį pervesti. Buvo tokių situacijų, kai pareigūnai su merginomis nenorėjo dirbti. Juk mes ne tik patruliuojame, mūsų pareigūnai siunčiami ir į kitokio pobūdžio iškvietimus, šeimyninius konfliktus, va čia ir atsiranda bėdų", – pasakojo D.Malonė.

Smulkutei, nedidelio ūgio pareigūnei sunkoka sulaikyti augalotą bėglį, tačiau D.Malonė pripažino, kad visokių merginų tarnauja kuopoje.

"Tačiau  rezultatais negalime skųstis, merginos pasiekia tą patį išaiškinamumą, kaip ir vyrai. Tiesa, šiais metais turėjome nemalonų įvykį, kai viena mūsų patrulė su kolega įkliuvo dėl kyšio. Pasirodo, ir moterys paslysta tokiose situacijose", – tikino kuopos vadas.

Pareigūnai nesitikėjo, kad ateis laikai, kai į patrulių ekipažo automobilį teks sodinti dvi merginas.

"Tačiau jos puikiai susitvarko. Net ir naktį dirba ir nieko blogo nenutinka. Labai palaiko Patrulių rinktinės pareigūnai, kurie, žinodami, kad naktį dirbs dvi merginos, visuomet pasiūlo pagalbą", – kalbėjo D.Malonė.

Trūksta pareigūnų

Tačiau didžiausia bėda pareigūnai vadina tai, kad šiuo metu katastrofiškai trūksta naujų žmonių.

"Mums yra skirta 63 etatai, o dirba tik 34 pareigūnai. Priežastys čia slypi tos pačios, kaip ir visoje Lietuvoje. O ką mes galime pasiūlyti jaunam žmogui? Tik gana nedidelį atlyginimą, o atsakomybė yra didelė", – pastebėjo D.Malonė.

Į policiją pasuka ir aukštąjį išsilavinimą turintieji, tačiau pirmaisiais metais jie gali tikėtis tik apie 1,5 tūkst. litų atlyginimo.

Tiesa, tęsiant tarnybą, galima tikėtis priedų už ištarnautus metus bei aukštesnę kvalifikaciją.

Kuopoje kol kas formuojasi itin jauna organizacija, kurioje amžiaus vidurkis – apie 25 metus.

Stovėdavo lyg šviesoforai

Jau 24 metus policijoje tarnaujantis Artūras Zaboras dažniausiai būna tas kolega, kuris pirmasis imasi mokyti ir globoti naujokes.

"Toks darbas – ne medus. Ateityje gal viskas keisis, bet iš pradžių visiems yra sunku, trūksta patirties. Prieš 24 metus pradėjęs tarnybą, įgijau juk kitokios patirties. Stovėdavome sankryžose, eismą reguliuodavome "ant vėjo ir šalčio", vietoje šviesoforų stovėdavome. Jei moterys renkasi tokią profesiją, vadinasi, turi žinoti, kas čia gali nutikti", – prisipažino A.Zaboras.

GALERIJA

  • Klaipėdos policiją okupuoja merginos
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

mama

ak merginos kaip nusivaziavot jus galvojat kad tai garbinga but policininke bet kaip taip negerbt saves juk tai blogiau uz prostitucija jusu niekas niekada nebegerbs jums akyse sypsosis o uz skiu jus taip keiks jei girdetumet tai tiesiog slykstu pagalvokit geriau eikit vaiku augint

patyres

ne is vieno draugo teko girdeti, kad su moterimis daug lengviau susitarti negu su vyrais policininkais, taigi realybe visai kitokia negu aiskina mokslininkai. Patrulineje neturetu buti moteru, nes tai vyriskas darbas tenka juk ir su zulikais mustis. Matau iki pirmo rimto ivykio ims moteris i patroline, o veliau valdzia susimastys ir keis savo nuomone apie moteris policijoje.

savas

ka tu zinai kiek sveria ta amunicija nevykeli!!kiek kartu pats esi laikes ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS