Klaipėdos rajonas valdininkus gundo vakcinuotis: už skiepą žada tris laisvadienius | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS RAJONAS VALDININKUS GUNDO VAKCINUOTIS: UŽ SKIEPĄ ŽADA TRIS LAISVADIENIUS

  • 16

Dar daugiau laisvadienių nei Čekija žada Klaipėdos rajonas – net tris. Taip vakcinuotis gundomi savivaldybės ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojai, informuoja LNK.

Vakcinos Gargždų poliklinikoje laukia tik keli žmonės.

„Kodėl nusprendėte pasiskiepyti?“ – sutiktos moters paklausė žurnalistė.

„Todėl, kad prievarta. Juk visur šneka, vis dėlto privers laikui bėgant. Vis tiek reikės padaryti tą dalyką. Vėliau ar anksčiau, bet bus šitas dalykas“, – atsakė pašnekovė.

„Irgi prievarta?“ – kitos moters pasiteiravo žurnalistė.

„Ne. Antras skiepas jau. Reikia keliauti, reikia visur dalyvauti. Reikalingas skiepas“, – teigė moteris.

Reikia keliauti, reikia visur dalyvauti. Reikalingas skiepas.

„Mes čia niekur nebeįeisime tuoj be tų skiepų, tai tenka skiepytis“, – kalbėjo poliklinikoje sutiktas vaikinas.

Medikai besiveržiančiųjų duoti petį skiepui nefiksuoja, priešingai – sako, kad žmonės visai apsnūdo. „Turėjome 11 antrinių dūrių ir 36 pirminius. Tai yra labai nedaug. Skiepijimą vykdome nuo 8 iki 17 val. Manau, kad nedaug – skiepydavome ir po 200 skiepijimo centre ir po 300 kasdien. Netgi ir daugiau buvo“, – situaciją komentavo vyriausiojo gydytojo pavaduotoja slaugai Janina Ačienė.

Klaipėdos rajono savivaldybė patenka į lėčiausiai nuo koronaviruso gyventojus skiepijančių savivaldybių penketuką. Kad išjudintų žmones, vietos valdžia sukasi visaip. Dalija grybukus, dviračius, paspirtukus, skrydžius oro balionais.

„Kelionės oro balionu, o kurie pasiskiepiję, tiems nieko. Nors kavos puodelį galėjo duoti, ar ne? Aš taip logiškai galvoju. Vieniems kažką duoda, siūlo, o kurie sau nori, tiems nieko. Kaip loterija, žaidimas“, – apmaudo neslėpė Klaipėdos rajono gyventojas.

Rajono valdžia sako, kad po šių loterijų prie skiepų sulaukė šiek tiek daugiau žmonių. „Tai pridėjo 1,5 proc. augimą naujų pasiskiepijusių. Aišku, šitie dabar privalomieji nurodymai, atsiradę iš Vyriausybės, iš Sveikatos apsaugos ministerijos, davė 2,5 proc. efektą“, – kalbėjo administracijos direktorius Justas Ruškys.

Dabar rajono valdžia planuoja žengti toliau – žada tris laisvas dienas savivaldybės ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojams, kurie vakcinuosis arba tai jau yra padarę.

Laisvadienius už skiepus žadama apmokėti kaip atostoginius. „Čia tiesiog kaip skatinimas būtų, tos darbo dienos būtų paverstos į laisvas dienas, pridėtos prie atostogų. Ir tas mūsų biudžetas tikrai nenukentėtų nuo to“, – teigė Ekstremalių situacijų centro vadovė Rasa Petrauskienė.

Mes čia niekur nebeįeisime tuoj be tų skiepų, tai tenka skiepytis.

Savivaldybėje dirbantys gana sąmoningi – pasiskiepijo virš 60 proc. Bet rajono valdžia į kitus beda pirštu. „Socialiniai darbuotojai pas mus yra labiau pasiskiepiję nei pedagogai, kas tikrai labai keista ir nesinorėtų net girdėti tos informacijos. Bet iš esmės savivaldybė yra pasiskiepijusi gerai, bet pats tas gestas yra parodymas, kad mes nenorime grįžti į „n“ kelintą karantiną ir norime toliau tęsti darbus visi“, – kalbėjo R. Petrauskienė.

Rajono valdžia sako jokių įstatymų nepažeidžianti ir tokiu pavydžiu ragina sekti verslininkus. Ar laisvadieniai motyvuos skiepytis – gargždiškai abejoja. „Nesiskiepijau ir aš nesiskiepysiu. Ir nepripažįstu tokių dalykų. Tai kas čia per skiepai, jeigu yra siūlomi dalykai: tą gausi, aną gausi. Čia yra gryna nesąmonė“, – kalbėjo jauna mergina.

„Žmogus turi pats apsispręsti ir suvokti, kad yra reikalinga vakcinacija, nes kitaip mes iš tų karantinų neišeisime“, – nuomone dalijosi kita moteris.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys Gargždų valdžios nekritikuoja. „Klaipėdos savivaldybėje valdininkams už skiepus siūlomos trys laisvos dienos“, – ministrą informavo žurnalistė.

„Uoj, negaliu komentuoti. Manau, kad visos teisėtos priemonės yra pozityvus dalykas“, – atsakė ministras.

Dalis darbdavių apeliuoja į darbuotojų sąmoningumą, sako – trys laisvos dienos prabanga ar net verslo žlugdymas, bet kai kurios įmonės pasiskiepijusiems skiria dovanų kuponus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

KAD MŪSŲ VALDININKAI IR TAIP NIEKO NEDIRBA

Laisvadienis jiems visiems ant laisvadienio

Tiesa

Aš galiu atiduoti visas 53 dienas atostogų ,kad nesliepytų,nes mano gyvybė yra svarbesnė,negu autonazija

Kirvis

Uz kelis darbadienius lasvus atiduoti savo sveikata apsurdas visai skiepai nepadeda kiek jau guli skipitu ligoninei cia apsurdas vercia psihologiskai vercia skiepitis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS