Klaipėdos rajone sudaryta valdančioji koalicija | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS RAJONE SUDARYTA VALDANČIOJI KOALICIJA

Klaipėdos rajone paskelbta, kas sudarys valdančiąją koaliciją. Rinkimus rajone laimėjus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, prie valdančiosios daugumos jungiasi dabartiniai koalicijos partneriai socialdemokratai ir Tautos ir teisingumo sąjunga. Prie koalicijos prisijungė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“.

Valdančioji koalicija Klaipėdos rajono taryboje turės 18 mandatų iš 27.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gavo 11 mandatų, socialdemokratai taryboje turės du atstovus, tiek pat politikų atstovaus Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“.

„Rinkėjai aiškiai pasakė – tarybos daugumoje nori matyti kairiąsias politines jėgas. Mes sulaukėme daugiau nei dvigubai didesnio palaikymo nei dešinieji. Todėl, formuojant koaliciją, mano užduotis buvo įsiklausyti į tokią rinkėjų valią“, – tikino Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Meras akcentavo, kad pastaruosius metus su dviem politinėmis jėgomis – socialdemokratais bei Tautos ir teisingumo partija pavyko dirbti užtikrintai ir stabiliai.

„Manau, kad per rinkimus tai gyventojai ir įvertino. Todėl toks tęstinumas yra natūralus ir lauktas žmonių. Sveikinu prie mūsų koalicijos prisijungusius demokratus, neabejoju, kad jų tikslai yra tokie, kaip ir mūsų – kad Klaipėdos rajonas tvirtai žengtų į priekį“, – teigė B. Markauskas.

Koalicijos susitarimu, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga į vicemerų pareigas deleguoja Violetą Riaukienę ir Vytautą Butkų.

Į Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos bei Švietimo, kultūros ir sporto pirmininkus – Raimundą Daubarį ir Loretą Motuzienę.

Tautos ir teisingumo sąjunga į administracijos direktorius siūlo Sigitą Karbauską.

Socialdemokratai į Ekonomikos ir biudžeto komiteto pirmininkus deleguoja Vaclovą Dačkauską, o Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ į Vietos ūkio ir kaimo reikalų komiteto pirmininkus – Edmundą Zbarauską.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tovaryšč markauskas kak ty okazalsia v našiej pribriežnaij

zonė da ja tutt mymo s dokumientami ot kaziola, otkuda u vas takyje važnyje dokumienty, da ja tam otsosal glavnomu vieliel pieriedat

to kaimietis

o gal norėjai laisvės partijos...gi nesusimąstai ką sakai ,juo labiau rašai ??

aciu Markauskui ir jo komandai

grizdama namo apsidziaugiau, kad pradejo kelkrasti tvarkyti, viliuosi, kad atsiras saligatvis (nuo Mazuriskiu iki Rimi). Ir kitakart balsuosiu uz zodzio zmogu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS