Klaipėdos rotušės languose – herojų portretai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS ROTUŠĖS LANGUOSE – HEROJŲ PORTRETAI

Sausio 13-osios išvakarėse Klaipėdos rotušės langus papuošė klaipėdietės tautodailininkės Stasės Vilkienės karpyti laisvės gynėjų portretai. Paroda "Grąžinu skolą ir meldžiuosi" pernai prieš Laisvės gynėjų dieną buvo eksponuojama Seimo antruosiuose rūmuose.

S.Vilkienės karpinių paroda yra skirta Laisvės gynėjų dienai.

Darbuose – žuvusiųjų už Lietuvos laisvę karpyti portretai, kiekviename jų nesunkiai atpažįstami tie, kurie paaukojo savo gyvybę tragišką 1991 m. sausio 13-osios naktį.

Originaliai įprasmintas herojų atminimas – savotiška kūrėjos skola lygiai prieš 30 metų žuvusiems laisvės gynėjams.

Parodos "Grąžinu skolą ir meldžiuosi" autorė pasakojo, kad tomis svarbiomis visai tautai dienomis ji nebuvo įvykių sūkuryje, bet skausmą išgyveno kartu su visais.

"Su meile ir didele atsakomybe iš mažų nuotraukų piešiau ir kirpau už laisvę žuvusių didvyrių portretus, gailėdama jų ir suprasdama, kokį skausmą lig šiol išgyvena artimieji. Labai džiaugiuosi, kad ši data nepamiršta, kad atsimenami ne tik žuvusieji, bet ir tie, kurie, nepaisydami pavojaus gyvybei, apgynė mūsų laisvę. Tą akimirką visi tapo tautos didvyriais", – kalbėjo S.Vilkienė.

Klaipėdietė pabrėžė, kad nei mūsų meilė, nei pagarba, nei begalinis dėkingumas nebesugrąžins žuvusiųjų, tačiau savo širdyse mes kiekvienas galime pagal savo supratimą pastatyti jiems paminklą.

Pernai per Laisvės gynėjų dieną šios kūrybingos klaipėdietės darbai parlamentarės Agnės Bilotaitės iniciatyva buvo eksponuojami Seime, juos pamatyti galėjo čia dirbantys ir besilankantys žmonės.

GALERIJA

  • Klaipėdos rotušės languose – herojų portretai
  • Klaipėdos rotušės languose – herojų portretai
  • Klaipėdos rotušės languose – herojų portretai
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Makas

Gal Didvyriams, ne herojams? Su Sventem!

Pranas

Labai gražiai įprasmintas Laisvės Gynėjų atminimas. Pagarba žuvusiems ir AČIŪ p. Stasei.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS