Klaipėdos savivaldybė ruošiasi sujungti dvi viešąsias įstaigas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ RUOŠIASI SUJUNGTI DVI VIEŠĄSIAS ĮSTAIGAS

Klaipėdos savivaldybė ruošiasi sujungti dvi viešąsias įstaigas – "Klaipėda ID" ir Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centrą (KTKIC). Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje buvo aptartos šių įstaigų reorganizavimo procedūros.

Pagal Klaipėdos savivaldybės viešai paskelbtą aiškinamąjį raštą, reorganizacijos tikslas – optimizuoti ir efektyvinti viešųjų įstaigų, kurių savininkė yra miesto savivaldybė, veiklą, užtikrinti racionalų savivaldybės turto naudojimą, siekti visuomeninės naudos.

"Nelabai ką galėčiau komentuoti. Tai – savivaldybės įstaigos, galbūt miesto taryba nuspręs, ką daryti. Atsakyti, kad bus geriau ar blogiau, sunku. Kol kas nematome kažkokių išskirstytų funkcijų, darbų ar kitų dalykų, tai bus kitame etape. Bet kuriuo atveju, savivaldybė yra mūsų pagrindinis steigėjas ir dalininkas, tai galbūt ji turi kažkokią viziją. Buvo išsakyta garsiai – sujungti įstaigas reikalinga dėl miesto rinkodaros, bet ir ten yra daug klausimų. Politikų apsisprendimas, bus gerai tai ar blogai", – teigė KTKIC direktorė Romena Savickienė.

Politikų apsisprendimas, bus gerai tai ar blogai.

Manoma, kad abiejų įstaigų veikla panaši, todėl jas sujungus darbo rezultatai būtų efektyvesni.

KTKIC interneto puslapyje nurodyta per dešimt skirtingų šio centro veiklų. Jis teikia informaciją, organizuoja ekskursijas po Klaipėdą ir jos regioną, keliones grupėms ir individualiems turistams po Lietuvą, rengia Vakarų Lietuvos gidų kursus, tarpininkauja nuomojant autobusus bei automobilius.

Šių metų vasarį miesto tarybos nariai svarstė apie trijų įstaigų sujungimą. Prie minėtųjų buvo planuojama prijungti ir viešąją įstaigą "Klaipėdos šventės". Tačiau idėja liko neįgyvendinta.

Miesto tarybos nariai jau ne kartą kėlė klausimą ir dėl "Klaipėdos ID" veiklų naudos mieste. Dar 2020-aisiais buvo kalbama apie šios įstaigos darbo imitavimą. Kai kuriems iki šiol kyla klausimas, kokias funkcijas "Klaipėda ID" atlieka.

Oficialiai "Klaipėda ID" užsiima investuotojų pritraukimu į uostamiestį ir jų aptarnavimu, investicinės aplinkos gerinimu Klaipėdoje, ekonomine miesto rinkodara, miesto identiteto kūrimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

geriausia jungtis

— dvi skylės — vienoj skylėj.

fas fas

tai vienoj istaigoj du direktoriai dirbs? nes tikrai svogeriu is svogeriu kontoros neismes

Praeivis

Kausimas: o kam jų tiek (ir ne tik šių minimų) reikėjo pristeigti? Mūsyse veikia nenušaunamas švogerinis principas: kiekvienam rėksniui-entuziazistui po įstaigą (ir būtinai su vadovo kėde bei etatu)? O kai entuziazizmas praeina ir entuziaziztui nusibosta, tada jungti, reorganizuoti, modernizuoti, optimizuoti, bet niekada neuždaryti, nes... etatai gi "pramušti". Kažkam už etatinę niekdirbystę kapsi lašelinė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS