Klaipėdos savivaldybei patalpas siūlo nuomotis | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBEI PATALPAS SIŪLO NUOMOTIS

Kaip pagerinti savivaldybės darbuotojų sąlygas, praplėsti patalpas, dabartinė miesto taryba paliko apsispręsti naujajai. Sutarta tik dėl to, kad pokyčiai būtini, o esama situacija netenkina.


 

Kaip pagerinti savivaldybės darbuotojų sąlygas, praplėsti patalpas, dabartinė miesto taryba paliko apsispręsti naujajai. Sutarta tik dėl to, kad pokyčiai būtini, o esama situacija netenkina.

Pastatų būklė prasta

Miesto tarybos kolegijai galimybių studija, kaip būtų galima pagerinti sąlygas savivaldybės darbuotojams, išplėsti patalpas buvo pristatyta paskutinio jos posėdžio metu, kuris vyko trečiadienį.

Rengėjai išsamiai įvertino dabartinę situaciją ir pateikė išvadas bei pasiūlymus, kaips spręsti problemą. Pabrėžta, kad tęsti veiklos nieko nekeičiant nerekomenduojama.

Galimybių studijos rengėjų atstovas Mindaugas Kulbokas atkreipė dėmesį, kad savivaldybė yra įsikūrusi 11 objektų. Rekomenduojama, kad pastarųjų būtų 1-4.

Pabrėžta, kad didžioji dalis – 90 proc. visų darbuotojų turėtų būti įsikūrę viename pastate. Padaliniai galėtų būti toliau nuo miesto centro esančiuose vietose.

Akcentuota, kad trūksta ir stovėjimo vietų darbuotojų automobiliams. Dabar jų yra šimtas. Jose telpa tik 20 proc. darbuotojų automobilių. Rekomenduojama, kad automobilių stovėjimo vietų būtų 240 – tai užtikrintų pusės valdininkų poreikius.

Atkreiptas dėmesys, kad savivaldybės pastatai nerekonstruoti. Rekomenduojama, kad juose būtų ne tik tualetai, kavinė saugykla, bet ir virtuvė, poilsio zona, susitikimo kambariai, dušo kabina. Kaip problema įvardinta ir minimali apsauga.

M.Kulbokas pasakojo, kad buvo atlikta ir savivaldybės darbuotojų apklausa, kaip jie vertina darbo sąlygas. Dauguma respondentų sutiko, kad pastatų vieta yra gera, tačiau kitus parametrus įvertino prastai.

Panašiai pasisakė ir interesantai. Jie nurodė, kad savivaldybės pastatai yra geroje vietoje. Pagrindiniu trūkumu įvardijo decentralizaciją – kad visos paslaugos nėra teikiamos po vienu stogu.

Vidutiniškai, blogai arba labai blogai įvertinta ir pastatų techninė būklė.

Pasiūlė penkis variantus

Galimybių studijos rengėjai pateikė penkis variantus, kaip būtų galima pagerinti sąlygas savivaldybės darbuotojams, praplėsti patalpas. Pagal pirmąjį tęsti veiklą nieko nekeičiant. To daryti nerekomenduota.

Antrajame variante numatyta rekonstruoti Liepų gatvėje esančius pastatus. Taip pat pastatyti priestatą, panaudojant stovėjimo aikštelę. Manoma, kad šiuos darbus pavyktų atlikti per trejus metus.

Rengėjai taip pat siūlė savivaldybei įsikurti „Vitės“ verslo centre. Aiškinta, kad šis objektas kol kas vienintelis sutalpintų 480 darbuotojų. Pabrėžta, kad pasirinkus šį variantą problemą pavyktų išspręsti  artimiausiu metu.

Taip pat siūlyta įsikurti biul-to-suit tipo verslo centre, kai pastatus savivaldybės žemėje pastato privatus investuotojas su sąlyga, kad bus nuomojamas dešimt metų. Skaičiuojama, kad sėkmės atveju, greitai suradus partnerį, įsikelti į tokį pastatą būtų galima po trejų metų.

Dar viena alternatyva statyti pastatą kartu su privačiu investuotoju. Tačiau atkreiptas dėmesys, kad Lietuvoje tokių sėkmingų projektų nėra daug.

Rengėjų teigimu, įvertinus variantus, greičiausias ir mažiausiai investicijų reikalaujantis būtų modernaus verslo centro nuoma. Minusas – savivaldybė niekada netaps tokio objekto savininke.

Galutinio sprendimo nepriėmė

Specialistų teigimu, naujos savivaldybės atstovybės įkūrimas padėtų sukurti naują centrą, išjudintų stagnuojančią uostamiesčio biurų rinką. Manoma, kad Klaipėdoje galėtų atsirasti toks naujas centras kaip Konstitucijos prospektas Vilniuje.

Galimybių studijos rengėjai nurodė, kad šią idėją būtų galima įgyvendinti neišvystytoje valstybinėje žemėje aplink „Vitės“ verslo centrą. Kaip tinkama vieta, įvardinta ir Atgimimo aikštė.

Taip pat nurodyta, kad naujas verslo centras galėtų atsirasti privatiems subjektams priklausančiose teritorijose. Tarp jų įvardinta įmonės „Klaipėdos laivų remontas“ teritorija, žemė prie „Švyturio arenos“.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tvirtino, kad variantas nieko nedaryti netenkina. Tam pritarė ir kiti tarybos kolegijos nariai. Tačiau kuris variantas geriausias neapsispręsta. Tą padaryti palikta kitos kadencijos miesto tarybos kolegijai.

Kolegijos nariams tvirtino, kad negerai ir tai, kad nuomai galima rinktis tik iš vieno objekto. Tai būtų neetiška. Tačiau kai kurie pabrėžė, kad nuomos varianto nereikėtų atmesti, nes jis patrauklus.

Tarybos nariai nesutiko ir dėl to, kad savivaldybė būtų iškelta iš istorinės miesto dalies. Manoma, kad dėl to senamiestyje taptų dar nykiau.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė pabrėžė, kad gerinti savivaldybės darbuotojų sąlygas būtina. Jos neatitinka normų.

„Situacija tikrai nepavydėtina. Žmonės sodinami koridoriuje. Vasarą pusė pastato kaista. Neįmanoma išbūti. Nors darbo vietos išlaikymo kaštai pas mus mažiausi, tačiau nereiškia, kad tai yra geriausios sąlygos“, – teigė A.Velykienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Pigesnis variantas

Nuomotis neapsimoka, tai tik kažkieno kišenių papildymas iš mūsų visų biudžeto. Mokesčių mokėtojams pigesnis variantas būtų statyti namą savivaldybei.

Kosmaras

Jie dauginasi geometrine progresija...kada tai baigsis? Privaletu kiekvienas skyrius viesai atsiskaityti : ka veikia.ka nuveike,kiek zmoniu jame ''triusia '',pagaliau mokesciu moketojai turi zinoti,kur pingeliai keliauja,sitaip sunkiai uzdirbami !

Siulau iseiti!

Mazinti veltedziu skaiciu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS