Klaipėdos širdyje liejosi klasika | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS ŠIRDYJE LIEJOSI KLASIKA

Kaitrią šeštadienio popietę į pajūrį nevažiavusių klaipėdiečių ir miesto svečių būrelis rinkosi į Karlskronos aikštę. Senamiestį ir dalį Dangės krantinės kitapus upės užliejo populiariosios klasikos melodijos atliekamos dviejų fortepijono virtuozių.

15 val. po ąžuoliukais ir ant suolų šalia Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos penktą vasarą įrengtos interaktyviosios skaityklos. Dažną dieną būtent čia skamba muzika, susitinkama su įdomiais žmonėmis, pristatomos naujos knygos.

Šįkart čia grojo fortepijono duetas, susidedantis iš puikių atlikėjų ir mokytojų Tamaros Prokopovič ir Natalijos Blauberg.

Jos grojo J.Štrauso, P.Čaikovskio, A.Piazzolla, F.Šuberto ir kitų autorių kūrinius.

Klausytojai nesibaimino besitvenkiančių debesų, muzika juos užvaldė visiškai. Aštrokas elektroninio instrumento garsas toliau įsitaisiusių žiūrovų netrikdė.

Miestas įgauna savitą veidą, kur atsiranda jaukių, kultūros ir meno paliestų vietų.

GALERIJA

  • Klaipėdos širdyje liejosi klasika
  • Klaipėdos širdyje liejosi klasika
  • Klaipėdos širdyje liejosi klasika
  • Klaipėdos širdyje liejosi klasika
Daivos Janauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

info, mlia...

net ant širdies gera pasidarė, kad buvo... va, kad taip iš anksto praneštų...

Pikta

Kodėl tokie puikūs renginiai nėra iš ANKSTO anonsuojami, o visokie perfomansai, jokia klasika nedvelkiantis tariamas menas visur gausiai reklamuojamas. Kur miesto kultūros skyriaus vadovė, mentorės, kurotorės ?

ups

kodėl neskelbiama, kada tai vyks? sužinai-buvo, skambėjo....kodėl nėra rubrikos "Šios savaitės renginiai Klaipėdoje"....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS