Klaipėdos „Sodra“ – dar be vadovo | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS "SODRA" – DAR BE VADOVO

Po to, kai šių metų gegužę iš darbo pasitraukė ilgametis Klaipėdos "Sodros" direktorius Valdemaras Anužis, teritoriniam padaliniui jau tris mėnesius vadovauja laikinoji vadovė. Nuolatinio direktoriaus atranka užtruko. 

V.Anužis šių metų gegužės 10-ąją išėjo iš darbo savo noru. Nuo metų pradžios, įsigaliojus naujos redakcijos Valstybės tarnybos įstatymui, esą nebeliko galimybės pratęsti jo įgaliojimų dėl valstybės tarnautojams taikomo amžiaus cenzo.

Amžiaus cenzas valstybės tarnyboje sumažintas iki 65-erių, be teisės pratęsti. V.Anužis, jau sulaukęs šio amžiaus, apsisprendė trauktis kiek anksčiau.

"Sodros" teritorinių skyrių vadovai yra valstybės tarnautojai. O naujos redakcijos Valstybės tarnybos įstatymas reglamentuoja, kad į įstaigų vadovų pareigas priimama penkerių metų kadencijai konkurso būdu.

Asmuo negali eiti tos pačios valstybės ar savivaldybės institucijos ar įstaigos vadovo pareigų daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės, jeigu kituose įstatymuose nenustatyta kitaip.

Iki naujos redakcijos Valstybės tarnybos įstatymo įsigaliojimo "Sodros" teritorinių skyrių vadovų kadencijų nebuvo.

Pasitraukus V.Anužiui, į Klaipėdos teritorinio skyriaus direktoriaus vietą penkerių metų kadencijai paskelbtas viešas konkursas, tačiau rezultatų kol kas nėra.

"Šiemet buvo paskirtas naujas "Sodros" Vilniaus teritorinio skyriaus direktorius, taip pat vyksta vadovų atranka "Sodros" Klaipėdos ir Mažeikių skyriuose. Atranką vykdo Valstybės tarnybos departamentas", – patvirtino "Sodros" Komunikacijos skyriaus vedėjas Saulius Jarmalis.

Tačiau kada bus baigtas konkursas į šias pareigas, kol kas neaišku.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lansbergis tam Rapolui

Tylek sunauja, dar ir apsauga priklauso uz tavo pinigus !

Pilietis

O kodel sio amziaus cenzo netaiko visuomenes sveikatos centru rajonuose darbuotojams, ten tokiu pensininku ir iki 70 rasime ir miesto savivaldybeje ir kt. istaigose. Turetu buti vienodai.

Rapolas

O seimunams ir kitiems veltedziams sis amziaus cenzas netaikomas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS