„Klaipėdos“ studijoje: ar jūrų uosto plėtra gresia Lietuvai ekologine katastrofa? | KaunoDiena.lt

„KLAIPĖDOS“ STUDIJOJE: AR JŪRŲ UOSTO PLĖTRA GRESIA LIETUVAI EKOLOGINE KATASTROFA?

  • 36

Šiandien „Klaipėdos“ dienraščio studijoje svečiuojasi Klaipėdos bendruomenių asociacijos atstovas Gintaras Ramašauskas, Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Remigijus Lapinskas ir architektas Edmundas Benetis.

Vyriausybė praėjusių metų pabaigoje pritarė bendrajam planui, pagal kurį Klaipėdos uostas galės plėtoti pietinę dalį, o atsiradus dar didesniam teritorijų poreikiui – plėstis į šiaurę. Ilgalaikėje perspektyvoje bendra investicijų vertė į uosto plėtros projektus sieks apie 1,2 mlrd. eurų, trumpalaikėje – apie 635 mln. eurų.

Tikėtina, kad naujai išrinktas Seimas planą patvirtins jau šiemet. Kai tai įvyks, LR Bendrasis planas (kartu ir Klaipėdos išorinio uosto planas) įgaus įstatymo galią. Tačiau šio plano kritikai teigia, kad tokie užmojai Baltijos jūros pakrantei, jos kraštovaizdžiui, florai ir faunai taps ekologine katastrofa. Planuojama uosto teritorijos plėtra patenka į nekilnojamojo kultūros paveldo, „Natura 2000“ ir kitas saugomas teritorijas, turės poveikį ir Kuršių nerijos kraštovaizdžiui. Apie tai – pokalbis „Klaipėdos“ studijoje.

GALERIJA

  • „Klaipėdos“ studijoje: ar jūrų uosto plėtra gresia Lietuvai ekologine katastrofa?
  • „Klaipėdos“ studijoje: ar jūrų uosto plėtra gresia Lietuvai ekologine katastrofa?
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Lapinskui

tai kodėl nuo 2017 tylėjai?Kur straipsniai portaluose, kur bendradarbiavimas su jau senokai dėl šitos kvailystės triukšmaujančiais Klaipėdos gyventojais ir diskusijos su valdžiukais tuo klausimu per LRT ar renginiuose?

Remigijus Lapinskas

Labai gerai, kad nors čia vyksta diskusijos. Kadangi aš esu minimas, tai atsakysiu: 1. Pas p. Vaitkų, kaip uosto vadovą, su bendruomenių atstovais ir mosklininkais apsilankiau dar 2017 m. Išsakėm aiškią ir pagrįstą mokslu poziciją, kad tokia uosto plėtra (statant pusiasalį) ir toje vietoje (Melnragė) netinka. Daugiau diakusijų, ruošiant planą, praktiškai nebuvo. Į bendruomenių išsakytas pozicijas niekas nereagavo, net ir Vyriausybės posėdyje. Tai nieko nuostabaus, kad prieš baigiamąją konferenciją, kuria buvo siekiama patvirtinti Lietuvos Bendrąjį planą tiek bendruomenės, tiek aš kaip Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas, poziciją išsakiau. Ir ją toliau ginsime teisėtomis ir teisinėmis priemonėmis. Uosto plėtra gali būti, bet atsižvelgiant ir ištaisant akivaizdžias klaidas ir numatant, kaip bus sprendžiami mūsų keliami probleminiai klausimai.

to Kol

ta bendruomeniu asociacija jungia tik 7 bendruomenes katros gal net nežino ka i ja ieina. Realiai asociacijos vardu veikia gal trys žmonės.Šitas ramašauskas toks kitas biški paplaukes katra matau sukinėjantis apie mera ir vis rašanti moliugu švenčiu projektus/ima pinigus/ ir dar viens.Man gražiausia kad anie prisistato kap visos Klaipėdos miestiečiu atstovai. Bet vistiek gerai kad bent šitas ramašauskas kažka bando veikt..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS