Klaipėdos Švietimo tarybai pirmininkaus V. Prižgintienė | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS ŠVIETIMO TARYBAI PIRMININKAUS V. PRIŽGINTIENĖ

Antradienį pirmojo naujai patvirtintos Švietimo tarybos posėdžio metu jos pirmininke išrinkta Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos Klaipėdos skyriaus atstovė, „Ąžuolyno“ gimnazijos direktorė Vilija Prižgintienė. Šias pareigas moteris eis ketverius metus.

V. Prižgintienė pastarąjį kartą taryboje darbavosi prieš dvejas kadencijas (prieš aštuonerius metus). Švietimo srityje 30-ies metų patirtį sukaupusi „Ąžuolyno“ gimnazijos direktorė šiai mokyklai vadovauja jau šešiolika metų.

Vienbalsiai nuspręsta, kad V. Prižgintienę pavaduos Lietuvos rusų mokyklų mokytojų asociacijos atstovė, „Santarvės“ progimnazijos mokytoja Jelena Poletajeva.

Švietimo tarybos sekretore tapo naujoji Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotoja – Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Alma Radvilė. Kaip pati sakė, dirbti į uostamiestį moteris balandį atvyko iš Raseinių.

Taip pat du Švietimo tarybos nariai buvo deleguoti į Mokytojų padėjėjų etatų skyrimo komisiją. Jais išrinkti Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos miesto suvienijimo atstovė Auksuolė Atkočienė ir savivaldybės tarybos narys, Klaipėdos universiteto profesorius Rimantas Didžiokas. Iš viso šiai komisijai priklauso septyni nariai.

Į Ekspertų atrankos komisiją atrinkti dar du Švietimo tarybos nariai – Klaipėdos neformaliojo vaikų švietimo įstaigų vadovų atstovas, Moksleivių saviraiškos centro direktorius Vytautas Krutulis ir Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų asociacijos Klaipėdos skyriaus atstovė, lopšelio-darželio „Vyturėlis“ vadovė Rima Rupšienė.

Tarp naujų Švietimo tarybos narių – ir vienas labai jaunas veidas. Į šią veiklą įsitraukė Lietuvos moksleivių sąjungos Klaipėdos mokinių savivaldų informavimo centro atstovė, „Varpo“ gimnazijos mokinė Agnė Jankūnaitė. 

Pirmojo posėdžio metu ne tik patvirtinta Švietimo tarybos vadovybė, bet ir iškelti švietimiečiams, mokiniams bei jų tėvams rūpimi klausimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jokiu pokyciu

amen

brainwashed

reiškia, kad ir toliau niekas nesikeis. užuojauta vaikams, kurie priversti kęsti sovietmetį nuo darželių iki abitūros, nes tėvams arba px arba "yr geraaa i tep".

pensininkė

reikėtu į tokias vietas skirti jaunesnius žmones nes tie sovietiniai dar ir masto sovietiškai laikas naujų vėjų visose srityse tai gal biški pajudėtų iš stagnacijos taško
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS