Klaipėdos universitete – optimistinės nuotaikos: studentų skaičius augo | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS UNIVERSITETE – OPTIMISTINĖS NUOTAIKOS: STUDENTŲ SKAIČIUS AUGO

Klaipėdos universiteto bendruomenė džiūgauja: pirmą kartą per dešimtmetį nejaučiamas studentų mažėjimas. Be to, naujus akademinius metus universitetas pradeda būdamas geriausiųjų Europos universitetų šimtuke.

Europos Komisijos pripažinimas

Kaip teigė Klaipėdos universiteto rektorius Arūnas Razbadauskas, naujus studijų metus Klaipėdos universitetas pasitinka atsinaujinęs ir susitelkęs į studentų mokymosi sąlygų gerinimą bei studijų patrauklumo didinimą.

Kol kas sutartis pasirašiusių studentų – daugiau nei 900.

Nepaisant to, kad šiemet Klaipėdos universitete nebuvo vykdomas priėmimas į Menų akademiją, po to kai ši tapo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dalimi.

Galutinis šiemet įstojusiųjų skaičius paaiškės spalio 1-ąją. Šiuo metu studentai iš užsienio vis dar keliauja į ambasadas tam, kad gautų vizas.

"Džiaugiamės augančių studentų skaičiumi, nes pernai turėjome tik 820 pirmakursių su Menų akademija, kuri anksčiau priklausė Klaipėdos universitetui. Taip pat vasaros viduryje sulaukėme gerų žinių iš Europos Komisijos, iš Briuselio ir Vilniaus", – akcentavo rektorius.

Klaipėdos universitetas pateko tarp šimto geriausiųjų Europoje ir priklausys pirmosioms Europos universitetų tinklų iniciatyvos sąjungoms.

Uostamiesčio universitetas priklausys konsorciumui "Europos universitetas išmanių urbanizuotų pakrančių tvarumo problemoms spręsti", kuriame kartu su Atėnų, Valensijos, Zadaro, Bukarešto ir La Rošelio miestų universitetais stengsis formuoti naują požiūrį į studijų ir mokslinių tyrimų organizavimą.

Šių šešių universitetų vystymuisi trejiems metams bus skiriama apie 5 mln. eurų.

Parduos nereikalingus pastatus

Taip pat Vyriausybė pritarė Klaipėdos universiteto nekilnojamojo turto investavimo projektui.

Bus parduodami nuo universiteto miestelio nutolę objektai (buvęs Socialinių mokslų fakulteto pastatas Minijos gatvėje), o gautos lėšos skiriamos naujo bendrabučio statyboms, laboratoriniam korpusui ir bendrai infrastruktūrai gerinti.

Pirmadienį naujoves pristatydamas A. Razbadauskas pabrėžė, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė vieną milijoną eurų paramą Socialinių mokslų fakulteto, bibliotekos, archyvo ir Tęstinių studijų instituto perkėlimui į S. Nėries g. 5 (dabartinis Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultetas) ir patalpų įrengimui.

Klaipėdos universitete bus steigiamas vienas iš dešimties Lietuvoje STEAM – gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos ir kūrybiškumo ugdymo – centrų.

Jame veiks keturios laboratorijos: biologijos ir chemijos; fizikos ir inžinerijos; robotikos ir informacinių technologijų; specializuota jūros mokslų ir technologijų tyrimų erdvė.

"Mokyklose nebus kam dirbti"

Pasak Klaipėdos universiteto studijų prorektorės Sonatos Mačiulskytės, iš viso universitete siūlyta 30 bakalauro, 35 magistrantūros bei viena laipsnio nesuteikianti studijų programa.

Pasibaigus priėmimui matyti, kad tarp norinčiųjų studijuoti populiarumo vis dar nepraranda kineziterapija, radiologija, slauga, vaikystės pedagogika, psichologijos, informatikos, verslo vadybos studijų programos.

Humanitariniuose moksluose itin paklausios anglų ir kitos užsienio kalbos studijos, o magistrantūroje – Baltijos šalių istorija.

Tiesa, opi problema išlieka pedagogų stygiaus klausimas.

Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto dekanas Rimantas Balsys atkreipė dėmesį, kad universitetas ir toliau sieks galimybės tęsti ilgametę pedagogų rengimo patirtį.

"Visos istorinės prielaidos turėtų būti mūsų pusėje. Lygiai taip pat ir Vakarų Lietuvos regiono merai yra išreiškę savo aiškią poziciją ir paramą, kad čia būtų rengiami pedagogai. Nes, žiūrėdami į skaičius, jie aiškiai mato, kad po trejų, ketverių metų mokyklose nebus kam dirbti. Jeigu dar penkerius metus lauksime, bus blogai. Sieksime, kad Klaipėdos universitetas turėtų regioninį pedagogų rengimo statusą. Viliamės palankaus dialogo su Seimu bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerija", – kalbėjo R. Balsys.

GALERIJA

  • Klaipėdos universitete – optimistinės nuotaikos: studentų skaičius augo
  • Klaipėdos universitete – optimistinės nuotaikos: studentų skaičius augo
  • Klaipėdos universitete – optimistinės nuotaikos: studentų skaičius augo
  • Klaipėdos universitete – optimistinės nuotaikos: studentų skaičius augo
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

tačiau daugumos dėstytojų krūviai yra sumažėję, tai ne visose specialybėse didėjo. rugsėjo 1-osios šventėje nebuvo nei 100 apskritai studentų :(

Daugiau inf.

Kalbejo apie dideli skaiciu, baigusiu pereiais metais studentu. Taciau reiketu statistikos, kiek ju isidarbino pagal specialybes, koks procentas isvyko i uzsienius padavejais arba baristais, o merginos tarnaitemis, , zinant, koks lygis baigusiu sia mokykla, kuri vadinama profke. Galejo issamiau parasyti. Mokytis ir gauti diplomeli, tai jaunimeliui pratesti jaunyste nieko neveikiant.Del to auga studentu skaicius, nes i Vilniu isvykti labai brangu, o cia viskas vietoje.

Saulius

Gaila studentų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS