Kodėl meluoja geležinkelio stoties laikrodis? | KaunoDiena.lt

KODĖL MELUOJA GELEŽINKELIO STOTIES LAIKRODIS?

Klaipėdai gėdą daro netiksliai rodantis uostamiesčio geležinkelio stoties bokšto laikrodis, kuris nuo realaus laiko atsilieka beveik penkias valandas. Miesto svečiai stebisi, o klaipėdiečiai tik gūžčioja pečiais svarstydami, kodėl geležinkelininkai nesirūpina savo ir sykiu miesto prestižu.

Esą sunku įsivaizduoti tokį nesąmones rodantį laikrodį kad ir mažiausiame Vokietijos miestelyje, jau nekalbant apie trečią pagal dydį šalies miestą.

Miestiečiai piktinasi, kad Klaipėdos geležinkelio stoties bokšto laikrodis atsilieka beveik penkias valandas jau ne pirmą savaitę.

Vis dėl to bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" korporatyvinės komunikacijos vadovas Tomas Digaitis patvirtino, kad laikrodžio problema jiems yra žinoma.

"Mūsų rangovai atliko laikrodžio techninę inspekciją ir identifikavo problemą – sugedusią detalę laikrodžio mechanizme. Detalę jau užsakėme, tad greitu metu stoties laikrodis vėl rodys tikslų laiką", – tikino T.Digaitis.

O štai šį rudenį mieste pastatytas dar vienas bokšto laikrodis šalia Naujojo turgaus – labai tikslus.

Naujojo turgaus vadovas Viačeslavas Karmanovas džiaugėsi, kad naujasis bokšto laikrodis dar nė karto nenuvylė.

Mūsų laikrodis dirba kaip laikrodis.

"Buvo ir šalčio, buvo ir sniego, jokių sutrikimų nepasitaikė. Šviečia, kaip priklauso, dūžiai nuskamba kas valandą. Laikas tikslus, pagal radiją. Visi patenkinti. Mūsų laikrodis dirba kaip laikrodis", – džiaugėsi V.Karmanovas.

Viešosiose miesto erdvėse šiuo metu yra dar septyni laikrodžiai. Jie įrengti prie Naujojo ir Senojo turgų, Atgimimo aikštėje, M.Mažvydo alėjoje, S.Daukanto ir Herkaus Manto gatvių sankryžoje, Lietuvininkų aikštėje ir prie Biržos tilto.

Laikas juose nustatomas automatiškai – pagal palydovą. Juos prižiūri kompanija "JCDecaux Lietuva".

Tačiau ir šie laikrodžiai retsykiais rodo netikslų laiką: atsilieka, skuba, arba jų rodyklės stovi vietoje. Šiuo metu užstrigęs laikrodis prie Senojo turgaus.

"Mes prižiūrime penkis miesto laikrodžius, vienas jų neseniai vėlavo dėl elektros įtampos sutrikimo. Kiti rodo teisingai. Laikrodžiai yra sinchronizuojami pagal palydovą. Mechanizmai nuolat atnaujinami, pastarąjį kartą tai darėme pernai", – paaiškino įmonės "JCDecaux Lietuva" technikos ir plėtros direktorius Darius Jasiukaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

to Dariui Jasiukaiciui

ar apie detales siuntima su DHL per 24 val nieko dar negirdejote??? 2 savaites sugedes laikrodis, o jus sekretore sau minkot prie kavos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS