Koncerte – parama menų gimnazijos „balsiukams“ | KaunoDiena.lt

KONCERTE – PARAMA MENŲ GIMNAZIJOS "BALSIUKAMS"

Į šią savaitę surengtą paramos koncertą nuo gaisro nukentėjusiai E.Balsio menų gimnazijai vos tilpo visi norintieji. Renginio metu drauge su įstaigos auklėtiniais į sceną lipo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Koncerte surinkta per 1,7 tūkst. eurų.

Muzikavo ir buvę mokiniai

Ketvirtadienį E.Balsio menų gimnazijoje nugriaudėjo išskirtinis koncertas. Norinčiųjų jo pasiklausyti buvo itin daug.

Paramos koncerte dalyvavo 35 atlikėjai. Pasirodė tiek dabar besimokantieji menų gimnazijoje, tiek buvę auklėtiniai.

Renginio nepraleido ir šiuo metu jau išgarsėję gimnazijos mokiniai – muzikinių projektų vadybininkas Gediminas Jaunius, vieno iš populiariausių muzikinių projektų dalyvė Alvita Timašiova, muzikantas Marius Leskauskas.

Pasirodė ir meras

Gimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Astos Strumilienės teigimu, būtent buvę mokiniai iškėlė paramos koncerto idėją, kurią vėliau palaikė ir uostamiesčio meras V.Grubliauskas.

Renginyje dalyvavęs G.Jaunius pastebėjo, kad į E.Balsio gimnaziją visada gera sugrįžti. Jam antrino šiuo metu vis populiarėjanti A.Timašiova, kuri po renginio savo socialinio tinklo "Facebook" paskyroje pabrėžė, kad "balsiukai" visuomet yra vieningi.

Į bėdą patekusią gimnaziją palaikė ir kitos uostamiesčio meninio ugdymo įstaigos – koncerte dalyvavo S.Šimkaus konservatorijos, J.Karoso ir J.Kačinsko muzikos mokyklų atlikėjai.

Koncerto metu į sceną lipo uostamiesčio meras V.Grubliauskas. Jis drauge su menų gimnazijos mokiniais atliko legendinį kūrinį "What a Wonderful World".

Išskirtinis dėmesys atiteko ir nelaimės naktį gimnaziją iš ugnies gniaužtų vadavusiems ugniagesiams.

Gelbėtojams Alfonsui Vaitkevičiui, Ramūnui Jokūbaičiui, Audriui Mikalauskui, Šarūnui Stankovskiui ir Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-osios komandos viršininkui Gintarui Martinkėnui įteiktas padėkos raštas ir knygos apie gimnaziją.

Atskleidė bendruomeniškumą

A.Strumilienė pripažino, kad gaisras pridarė bėdų, tačiau pabrėžė, jog ši nelaimė atskleidė gimnazijos ir visų klaipėdiečių susitelkimą.

"Pilnut pilnutėlė gimnazijos Vargonų salė ir ten tvyrojusi ypatinga bendrystės bei meilės menui atmosfera liudija tai, kiek daug mokinių šią įstaigą brangina. Tie, kurie būtent čia užsikrečia menu, vėliau su juo nesiskiria, pasirinkdami menininko profesionalo kelią", – pastebėjo direktoriaus pavaduotoja.

Koncerto metu lankytojai gimnazijai paaukojo 1 740 eurų. Šie pinigai bus skirti gaisro padariniams šalinti. Senojo Gedminų dvaro, kuriame įsikūrusi gimnazija, remontas jau prasidėjo. Jį planuojama baigti netrukus.

Netikėtai Naujųjų metų naktį įsiplieskusi ugnis pridarė nuostolių už maždaug 24 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Koncerte – parama menų gimnazijos „balsiukams“
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

greta

Puiki mokykla. Mano sūnus baigė. Ir paruošimas geras. Po gimnazijos sėkmingai baigė inžinerijos specialybę. Labai nuliūdom sužinoję, kad įvyko nelaimė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS