Kovą uostamiesčio kapinėse – darbymetis | KaunoDiena.lt

KOVĄ UOSTAMIESČIO KAPINĖSE – DARBYMETIS

Uostamiesčio Lėbartų ir Joniškės kapinėse jau netrukus prasidės pavasariniai tvarkymo darbai ir pasiruošimas Velykų šventei, Motinos ir Tėvo dienų minėjimams, kurių metu kapinėse itin išauga žmonių, atvykstančių prisiminti ir pagerbti savo šeimos narius, srautai. Tad iki tol siekiama sutvarkyti aplinką, pašalinant pernykščius lapus, valant takus bei ruošiant reikalingų įrankių komplektus.

Klaipėdiečiams pro akis nepraslydo ir Lėbartų kapinėse atsiradę nauji suoliukai. Žmonės džiaugėsi, kad pagaliau kapinėse yra kur prisėsti, be to, suoliukai ne tik gražūs, bet ir patogūs. Pasak Miesto tvarkymo skyriaus patarėjos Daivos Breivės, jie buvo pastatyti praėjusiais metais.

„Suoliukai buvo sustatyti prieš lapkričio 1-ąją ir Lėbartų, ir Joniškės kapinėse. Stengėmės, rinkome, kad vaizdo požiūriu derėtų“, – sakė D. Breivė.

Ji taip pat pasidalijo, kokie darbai laukia kovą.

„Mūsų pagrindinis pasiruošimas – kad Velykų šventėms viskas būtų tvarkinga, tad kovas yra tas darbymetis, kai iš naujo po žiemos peržiūrėsime teritorijas, kur dar yra nepabaigti rinkti lapai, tvarkysimės. Tad, be abejo, atliksime visus tvarkymo darbus, kad per Velykas viskas būtų kuo puikiausiai sutvarkyta. Didesni žmonių srautai – Mamos diena ir Lapkričio 1-oji, paskui Velykos, Tėvo diena, jeigu skirstytume pagal srautus“, – kalbėjo pašnekovė.

Reikalingi įrankiai, pavyzdžiui, grėbliai, laistytuvai, atsiras pagerėjus oro sąlygoms ir kai kapinėse vėl bus įjungtas vandens tiekimas, o tai įprastai įvyksta balandį.

„Dabar, kol nėra vandens, laistytuvų kapinėse irgi nėra. Inventorius surinktas ir saugomas, o pavasarį, kai bus vanduo, automatiškai visi įrankiai atsiras“, – tikino D. Breivė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vėtra

Klausimas - ar galima gerti vandenį iš kolonėlių ?

Petras

pastatykite prie pirmo ivaziavimo i kapus biotualeta nes atvaziave zmones lankyti kapu prispirti reikalu lekia i prie aiksteles augancius krumus

Pensininkė

Nelaukiu vasaros, nes kaip pradėsite pjauti žolę tarp kapaviečių ir ta žole taškyti aplink esančius paminklus, vėl bus baisu. Aplankai artimojo kapą, nuvalai, sustvarkai, palieki švarų ir tvarkingą, o po kurio laiko atvykus randi visą apšnerkštą. Nupjauta žolė prilimpa ir pridžiūna, todėl reikia įdėti daug pastangų, kol nuplauni paminklą ar antkapį. Kapinių prižiūrėtojams verta pagalvoti, kaip iš tikrųjų tvarkyti aplinką, nesuteikiant papildomų nepatogumų mirusiųjų artimiesiems, nes dauguma jų pagyvenę žmonės ar net gyvenentys kituose miestuose. Visi norime palaikyti švarą ir tvarką. Tad neskaudinkime, gerbkime vieni kitus, gyvuosius ir mirusius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS