Krūmus išpjovė, benamio manta liko | KaunoDiena.lt

KRŪMUS IŠPJOVĖ, BENAMIO MANTA LIKO

Benamio, susisukusio gūžtą pievą primenančių Vitės kapinių pakraštyje, buveinė išardyta. Krūmai, kuriuose gyveno žmogus, iškirsti, bet krūva šlamšto vis dar riogso.

Benamis susikūrė savo migį dar tada, kai žaluma slėpė jį nuo aplinkinių akių. Čia jis pernešė savo mantą po to, kai, gyventojų prašymu, buvo išgenėti vešlūs alyvų krūmai. Jie buvo virtę šio žmogaus pastoge.

Rudenį akį ėmė rėžti ir naujoji benamio buveinė. Iš tolo ryškėjo jo sutempta manta ir rakandai. Ši vieta jau ėmė skleisti nemalonų tvaiką ir grasino tapti ligų bei parazitų židiniu.

Po ne vieno Vitės bendruomenės narių prašymo ir straipsnio dienraštyje "Klaipėda" savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojų paliepti darbininkai ėmėsi šioje vietoje augančios slyvos genėjimo ir krūmų pjovimo.

Darbininkai ilgai neužtruko, augalai buvo išpjauti. Toje vietoje atsivėrė nedidelis sąvartynas – keli čiužiniai, sofų dalys, lagaminai, skudurai ir kažkokie daiktai.

Visa tai tebeguli ir šiandien.

Miesto tvarkymo skyriaus specialistė Jolanta Rimkienė, pasiuntusi medžių genėti darbininkus, tikino, kad jie negalėjo šių daiktų nunešti prie konteinerių.

Savivaldybės darbuotoja žadėjo susisiekti su "Vitės valdų" vadovu. Tačiau J.Rimkienė nebuvo tvirtai įsitikinusi, kad namus administruojanti įmonė turi sutvarkyti miesto tvarkomoje teritorijoje esantį šiukšlyną.

Irena Šakalienė, vadovaujanti savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui, išsiaiškino situaciją ir patikino, kad pati sužinos, kieno darbas tvarkyti buvusių kapinių teritoriją.

Antradienį po pietų Miesto tvarkymo skyriaus vadovė pranešė, kad reikalas bus išspręstas.

"Mes viską netrukus sutvarkysime. Toje vietoje bus tvarka, klausinėti ir aiškintis, kas privalo iškuopti benamių šiukšles, užtruktų ilgiau", – atviravo I.Šakalienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rolandas

Šalia senojo turgaus ant kalnelio tarp tvoros ir krūmų, kiekvieną vasarą žmonės ilsisi. Ar kam rūpi.

Juokdarių savivaldybė

Juokingiausia, kad benamiai miesto prieigose ,krūmuose smirdi, o miesto centre įkurdinti valdžios, jie kvepia. Klaipėdos savivaldybės "bobulės" dirba ... Jų darbas kelia juoką visai Lietuvai. Nei vienoj savivaldybėj tiek pagyvenusių ponių, šiukštu, tik dirbkite ir toliau savo šeimų labui :)

zenonas išpriekulis

Reikės patarti kur benamiams kurtis, Maskvoje yra "Rubliovka", Lietuvoje dar sukonkretintų pavadinimų nesigirdi, nors yra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS