KUL patikrinimas: koronavirusas išplito ir dėl higienos reikalavimų nesilaikymo | KaunoDiena.lt

KUL PATIKRINIMAS: KORONAVIRUSAS IŠPLITO IR DĖL HIGIENOS REIKALAVIMŲ NESILAIKYMO

Pateiktos Klaipėdos universitetinės ligoninės  (KUL) patikrinimo išvados, kuriose teigiama, kad koronaviruso išplitimas ligoninėje iš dalies susijęs su infekcijų kontrolės reikalavimų nesilaikymu.

„Neurochirurgijos skyriuose (1 ir 2) nėra sureguliuoti personalo srautai – neaišku, kur apsirengia personalas, kur nusirengia asmenines apsaugos priemones, nėra rankų antiseptiko. Švarūs ir panaudoti rūbai toje pačioje patalpoje, blogai sužymėtos talpos, nėra talpų prie palatų, kuriose yra sąlytį turėję asmenys. Palatose ligoniai guli po 1-4“, – rašoma KUL patikrinimo išvadose, kurias paskelbė portalas „Atvira Klaipėda“.

Akcentuojama, kad ligoninėje koronaviruso atvejų išplitimas tiek tarp personalo, tiek tarp pacientų iš dalies yra susijęs su infekcijų kontrolės reikalavimų nesilaikymu.

Pateiktose išvadose taip pat pažymima, kad atliekant laboratoriškai patvirtintų COVID-19 susirgusio personalo ir pacientų atvejų epidemiologinę diagnostiką buvo nustatyta, jog kai kuriais atvejais NVSC Klaipėdos departamentui nepateikti duomenys apie nustatytus arba įtariamus susirgimus, o pateikti kontaktinių asmenų sąrašai nepilni.

ELTA primena, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga kreipėsi į uostamiesčio savivaldybę, prašydami nušalinti KUL vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį.

Profsąjungos pirmininko Dainiaus Budrulio teigimu, COVID-19 epidemijos metu buvo neužtikrintos visiems darbuotojams saugios darbo sąlygos, o pacientams – kokybiškos ir prieinamos sveikatos priežiūros paslaugos.

Antradienį premjeras Saulius Skvernelis patikino, kad situaciją Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) vertina labai prastai ir gailisi, jog pats negali priimti sprendimo dėl šios gydimo įstaigos vadovo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

taigi

> faktas. Liberaste, toje liberalioje ligoninėje gražus tik patologoanatomijos skyrius - apsilankyk.

Faktas

Rasliavotojai rasot apie ligonine bjaurastis o patys ryt poryt jau kreipsites su bedom nes tos grazios ligonines jusu ir per slenkti neisileidzia

O

ko cia laukti, kaip buvo pati bjauriausia ligonine salyje ,taip ir bus!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS