Prasideda kalėdinių eglučių surinkimas | KaunoDiena.lt

PRASIDEDA KALĖDINIŲ EGLUČIŲ SURINKIMAS

Netrukus gyventojai turės atsisveikinti su didžiųjų metų švenčių puošmena – kalėdine eglute. Joms surinkti jau šiandien įvairiose uostamiesčio vietose bus pastatyti didelės talpos žaliųjų atliekų konteineriai.

Netrukus gyventojai turės atsisveikinti su didžiųjų metų švenčių puošmena – kalėdine eglute. Joms surinkti jau šiandien įvairiose uostamiesčio vietose bus pastatyti didelės talpos žaliųjų atliekų konteineriai.

Rytoj, Trijų karalių dieną, tradiciškai baigsis šventinis laikotarpis. Tuomet klaipėdiečių laukia naujas rūpestis – kaip deramai, neteršiant aplinkos, atsikratyti nupuoštu medeliu. Kaip ir praėjusiais metais tai padaryti galima trimis būdais.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) atstovas ryšiams su visuomene Arūnas Liubinavičius paaiškino, kad eglutėms surinkti bus pastatyti didelės talpos konteineriai. Bendrovė "Specialus autotransportas" juos paliks keliose vietose: Kretingos g. 27, Sausio 15-osios g. 15, Liepų g. 26, Smiltelės g. 37.

Bendrovė "Ekonovus" vieną konteinerį eglutėms pastatys prie Dragūnų g. 12 numeriu pažymėto namo.

Didelės talpos konteineriai stovės visą savaitę, iki sausio 11-osios.

Miestiečių patogumui, žaliaskares galima tvarkingai palikti prie šalia namų esančių konteinerių. Vėliau atliekų vežėjai jas surinks. Tačiau, A.Liubinavičiaus žodžiais, jokiu būdu negalima eglučių grūsti į konteinerius, kurie nėra skirti žaliosioms atliekoms.

Taip pat medeliai bus priimami visose Klaipėdos miesto didelių atliekų aikštelėse. Iš viso uostamiestyje jų yra trys – Tilžės, Plieno gatvėse ir Šiaurės prospekte.

"Vėliau organizuosime jų išvežimą į Glaudėnų žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelę. Kiekvienas gyventojas gali pasirinkti priimtiniausią ir patogiausią eglutės atidavimo variantą. Bet kokiu atveju žaliosios atliekos negali būti vežamos į sąvartyną", – sakė A.Liubinavičius.

Anot KRATC Atliekų tvarkymo skyriaus viršininko Viačeslavo Kinderio, miestiečiai darosi sąmoningesni.

"Matyti, kad Klaipėdoje rūšiavimas vykdomas neblogai, gal tik prie daugiabučių jis kiek šlubuoja. Žmonės linkę stebėti ir kaltinti kaimynus, tik ne save. Tačiau, kalbant apie eglutes, kasmet susitvarkome jas surinkdami, tad, manau, sunkumų nekils ir dabar", – įsitikinęs pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vytautas

Ką vadinate didelės talpos konteineriais?

xxx

2. Eglutes galima palikti prie konteinerių kiemuose (vežėjai jas surinks specialiu transportu)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS