Kuršių nerijoje – turistų iš Latvijos akibrokštas | KaunoDiena.lt

KURŠIŲ NERIJOJE – TURISTŲ IŠ LATVIJOS AKIBROKŠTAS

Klaipėdietis liko šokiruotas, kai savaitgalį Smiltynėje pamatė latvių turistus, kurie nepaisydami draudžiamų ženklų poilsiavo neleistinoje zonoje.

Šeštadienio popietę klaipėdietis Valdas Vyšniauskas leidosi į Smiltynę fotografuoti unikalios Kuršių nerijos gamtos. Visai netoli Naujosios perkėlos vyras pamatė pravirus vartus, kurie draudžia įvažiuoti į mišką ir dažniausiai būna užrakinti. Netrukus klaipėdietis pastebėjo kemperį, o atlikus keletą kadrų paaiškėjo, kad tai – turistai iš kaimyninės Latvijos.

„Susiruošiau fotografuoti paukščius, persikėlęs keltu į Smiltynę ėjau į sau gerai pažįstamas vietas, kai likau, švelniai tariant, nustebęs. Pamačiau pravirus vartus, o už kelių šimtų metrų už pušų paslėptą poilsiautojų kemperį. Šalia automobilio buvo įkurta stovyklavietė. Vyras žaidė su vaiku kamuoliu, šalia jų mėtėsi tušti plastikiniai buteliai. Nutariau atvykėlius nufotografuoti, tačiau pamatę mane jie staigiai ėmė krautis daiktus. Grįžęs už kelių minučių jų neberadau. Aišku, kad jie suprato, jog daro pažeidimą, nes prieš vartus kabo stendas su parko taisyklėmis ir stovi ženklas, draudžiantis eismą“, – įspūdžiais dalinosi klaipėdietis.

Anot fotografo, svarbiausia, kad visi susimąsto tik tada, kai įvyksta didelės nelaimės: „Man – ne vis vien, kas vyksta mūsų visų taip mylimoje Kuršių nerijoje. Atrodo, kad nieko tokio, turistai susimaišė, o gal ir specialiai įvažiavo į draudžiamą teritoriją. Buvo puikiai matyti ženklai, jog tai daryti draudžiama. Tokią saulėtą dieną užtektų tik vienos nuorūkos ar net variklio užvedimo, juk miško paklotė yra labai sausa. Visi puikiai prisimename prieš kelerius metus įvykusį didelį Smiltynės miškų gaisrą. Po šios nelaimės žmonės keiksnojo neatsargius poilsiautojus, o dar kokius nuostolius patyrė visi mokesčių mokėtojai, jau nekalbu apie gamtos mylėtojus. Jeigu yra taisyklės, jų ir reikia laikytis.“

Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser teigė, jog tokie turistų akibrokštai nėra dažni.

„Pasitaiko tik pavieniai atvejai, kai poilsiautojai įvažiuoja į neleistinas teritorijas. Didesnė problema yra su atvykėliais iš svetur. Taisykles pažeidinėja baltarusiai, lenkai, čekai, slovakai. Jie tik kraipo galvas ir apsimeta, kad nieko nematė, nors visur yra pastatyti ženklai. Dažniausiai užsieniečiams duodame penkiolika minučių laiko susikrauti daiktus ir patikriname, ar tikrai išvažiavo. Iki šiol baudų jiems neišrašydavome. Užkardas buvo atidarytas, nes darbus net ir savaitgaliais vykdo Kretingos miškų urėdija. Poilsiautojai, matyt, tuo ir pasinaudojo“, – situaciją komentavo A. Feser.

GALERIJA

  • Kuršių nerijoje – turistų iš Latvijos akibrokštas
  • Kuršių nerijoje – turistų iš Latvijos akibrokštas
  • Kuršių nerijoje – turistų iš Latvijos akibrokštas
  • Kuršių nerijoje – turistų iš Latvijos akibrokštas
Valdo Vyšniausko nuotr.
Gairės: Kuršių nerija, Smiltynė, miškas, turistai, poilsiautojai, latviai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kokia ten jau ta gamta , kuom ji ypatinga???

pas latvius tokios gamtos 700km, o po ta gamta patys pareigunai su zaliai dzipais varo net dumai ruksta,

Gamtininkas

Jeigu lietuvis trumpam paliktų automobilį neleistinoj vietoj,tokioj,pvz.kaip po ženklu,tuoj pat būtų nubaustas,kaip didžiausią nusikaltimą padaręs,o užsieniečiai gali po kopas važinėtis ir jiems nieko?Jeigu lietuvis taip pasielgtų kad ir kažkokioj Latvijoj, neabejoju,kad ten niekas su juo nesiceremonytų,būtų nubaustas kaip priklauso.Tai tegu nežinia kas tokia ir iš kur atsiradusi Feser pasiaiškina visai tautai,kuo jai tie nusižengę taisyklėms užsieniečiai taip nusipelnė,kad su jais galima derėtis,dar duoti laiko daiktams susidėti,kai turi nedelsiant atsakyti pagal mūsų įstatymus ir prireikus,išsiųsti iš mūsų šalies už netinkamą elgesį,nes tvarka turi būti visiems vienoda be jokių išimčių!

As

Oi ble tragedija-dienos naujiena,latvi pamate smiltynej,tu afigienas fotografe geriau nufotografuok,kaip miskoveziai po smiltynes miskus vazinejasi,pjauna viska is eiles graziausia miska,greit viska isrez!neturit prie ko prisipi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS