L. Makūnas pavargo – traukiasi iš Klaipėdos mero patarėjo posto | KaunoDiena.lt

L. MAKŪNAS PAVARGO – TRAUKIASI IŠ KLAIPĖDOS MERO PATARĖJO POSTO

Pernai liepą Klaipėdos mero patarėjo pareigas pradėjęs eiti Leonas Makūnas jose neužsibuvo. Nepraėjus nė metams patarėjas nutarė palikti šį postą, nes, jo žodžiais tariant, pavargo.

Buvęs bendrovės „Klaipėdos vanduo“ vadovas padėjo merui formuojant politiką, susijusią su Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategija ir jos veiksmų plano įgyvendinimu.

Trečiadienį L. Makūnas patvirtino, kad vasario 28-oji – paskutinė jo darbo diena Tarybos ir mero sekretoriate.

„Pavargau. Daugiau komentarų nebus“, – tarstelėjo pašnekovas.

67-erių L. Makūnas sakė kol kas dirbti nebeplanuojantis.

„Ilsėsiuosi. Jau pakankamai dirbu“, – nedaugžodžiavo L. Makūnas.

Šią žinią patvirtino ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Esą toks sprendimas priimtas bendru sutarimu.

„Žinau tuos motyvus ir juos tikrai žmogiškai suprantu. Kita vertus, iki šiol jis atliko svarbią misiją. Be abejonės, apsukos čia yra didelės, atsakomybė – milžiniška, dėmesio iš išorės irgi niekada nėra per mažai. Prie tų dalykų reikia tam tikro laiko priprasti. Manau, viskas labai gerai telpa į tą išsakytą žodį – „pavargau“, – kalbėjo meras.

Iki šiol laisva ir dar vieno mero patarėjo kėdė. Netrukus teks ieškoti net dviejų žmonių šioms pareigoms užimti. Veikiausiai tai bus padaryta balandį, sulaukus Klaipėdos savivaldybės administracijos struktūros reformos, kai pasimatys realus tam tikrų sričių specialistų poreikis.

Įdomus sutapimas, kad panašiu metu darbą palieka vienas pagrindinių vadinamosios mėlynojo proveržio strategijos kūrėjų, viešosios įstaigos „Klaipėda ID“ direktorius Simas Simanauskas bei Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių ir ekonominės plėtros skyriaus vedėja Reda Švelniūtė.

S. Simanauskas įsitikinęs, kad visi iškelti tikslai, susiję su mėlynojo proveržio strategija, bus toliau įgyvendinami suformuotos komandos.

„Tai – įrodymas, kad tokie specialistai darbo rinkoje yra tikrai vertinami ir jų ieškoma. Natūralu, kad viešajam sektoriui labai sudėtinga konkuruoti su privačiuoju sektoriumi“, – komentavo V. Grubliauskas.

Vis dėlto meras neabejojo, kad Klaipėdoje pavyks surasti jaunų, energingų ir gabių kandidatų

GALERIJA

  • L. Makūnas pavargo – traukiasi iš Klaipėdos mero patarėjo posto
  • L. Makūnas pavargo – traukiasi iš Klaipėdos mero patarėjo posto
  • L. Makūnas pavargo – traukiasi iš Klaipėdos mero patarėjo posto
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (40)

FELIKSAS

SMIRDI. ŠŪDAS PAKYBES.

Bijai Makūnai?:D)

Nebijok. Va dabartinėse istorijose (Grigėjo, uostas ir t.t.) nuolat akcentuojami nusikaltimai, kuriuos ,,pražiūrėjo" ankščiau juos turėjes pagauti Andrius Kairys ( Klaipėdos regiono aplinkosaugininkų vadas - neseniai prie buvusio ministro atleistas ir paaukštintas pareigose:D).Oi kaip visi piktinasi, kaip pyksta, o valdžios atstovai kaip smerkia! Pripažysta kad čia aukščiausios ,,masties" nusikaltimai. Ir ką? Argi A.Kairys sėdi? Pasvajokit durneliai tikintys teisingumu.. Tau pensionieriui tikrai nėra ko bijoti. Sėdėk kaip visi ten sėdi kiaulės akis įsistate ir tiek. Gi neskauda nuo tų kalbų ir dejavimų. Bausmė taigi viena - turi bausti rinkėjai. Reiškia tai jie nenubaudę Grubliausko, liberalų&Ko' per praėjusius rinkimus (valdo miestą jau virš 10 metų), nekontroliavę, vietoje atitinkamų institucijų, sukčių ir niekšų aferų IR YRA KALTI DĖL TOKIŲ EKOLOGINIŲ KATASTROFŲ.:D:D:D)))

aaa

o kue buvo tie 70% rinkeju kurie neatejo balsuoti o dabar rasineja taip ir turi buti kas tu esi ta ir turi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS