Laivų paradą uostamiestyje koregavo lietus | KaunoDiena.lt

LAIVŲ PARADĄ UOSTAMIESTYJE KOREGAVO LIETUS

Navigacijos sezono pradžią skelbiantis laivų paradas šiemet buvo kitoks – tiek dalyvius, tiek ir žiūrovus pliekė lietaus šuorai ir talžė vėjas. Tačiau jūrine dvasia garsėjantys klaipėdiečiai nepabūgo – paradas įvyko, nors ir ne visos burės buvo pakeltos.

Į laivų paradą registravosi 47 laivų įgulos, kurios iki paskutinės minutės vylėsi, kad dangus pagailės parado dalyvių. Tačiau lietus ir vėjas nerimo.

Vis dėlto dalyviai buvo atkaklūs ir rikiavosi į pagrindiniu visos dienos renginių akcentu tapusį laivų pasirodymą.

Parado priekyje po dvejų metų pertraukos žiūrovai vėl galėjo išvysti jachtą "Lietuva".

"Bus renkamas ryškiausias, stilingiausias laivas, publika išrinks publikos numylėtinį, gal net atsiras nominacija "Metų netikėtumas". Bus pagerbti laivų parado senbuviai", – vakar tikino viešosios įstaigos "Klaipėdos publika" projektų vadovė Ieva Žiubrienė.

Organizatoriai džiaugėsi, kad žiūrovai nepabūgo prasto oro.

"Žmonių buvo mažiau, vaikai jautėsi sušalę. Tačiau mes gyvename prie jūros ir šios gamtos stichijos negalime valdyti. Vėlyvą pavasarį jautėmės lyg vėlyvą rudenį", – pripažino I.Žiubrienė.

Vėlyvą pavasarį jautėmės lyg vėlyvą rudenį.

Mažieji burlaiviai dėl sustiprėjusio vėjo negalėjo išplaukti ir dalyvauti laivų rikiuotėje.

"Mažiesiems vėjas kėlė pavojų. Netekome tų mažųjų mūsų parado dalyvių, kurie nuoširdžiai įsijungdavo ir dalyvaudavo kolonoje. Net pasipuošti laivai negalėjo taip, kaip norėjo, nes papuošimus ir lemputes draskė vėjas. Bet nieko nepakeisi, štai tokią stichiją teko patirti", – kalbėjo I.Žiubrienė.

Į laivų rikiuotę negalėjo įsijungti jachta "Murena".

"Šie mūsų dalyviai yra iš Vilkaviškio. Ši jachta dvejus metus iš eilės buvo pelniusi ryškiausio laivo nominaciją. Žmonės šio renginio laukė pusę metų, jie rengėsi, puošėsi, o štai toks netikėtumas. Vanduo aplinkui, o dar vanduo iš dangaus", – apgailestavo I.Žiubrienė.

Organizatoriai ne kartą yra raginę šventės dalyvius paradą stebėti nuo vandens. Tad netikėtai tie laiveliai, kurie nesiregistravo paradui, bet išplaukė tik stebėti renginio, pagauti azarto patys prisijungė prie laivų flotilės.

"Į koloną įsitraukė nesiregistravusios, bet nuoširdžiai rankomis mojavusios komandos", – džiaugėsi I.Žiubrienė.

Uosto direkcija delegavo penkis laivus, nuotaiką spinduliavo trys locmanų laivai, kurie ir pradėjo, ir užbaigė laivų rikiuotę.

Šiemet fejerverką pakeitė ugnies ir muzikos šou.

GALERIJA

  • Laivų paradą uostamiestyje koregavo lietus
  • Laivų paradą uostamiestyje koregavo lietus
  • Laivų paradą uostamiestyje koregavo lietus
A. Aleksėjūnaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS