Laivų parade lauks aibė reginių | KaunoDiena.lt

LAIVŲ PARADE LAUKS AIBĖ REGINIŲ

Jau po kelių savaičių, gegužės 21-ąją, Klaipėdoje vyks 12-asis laivų paradas. Tikimasi, kad šiųmetiniame jūriškiausiame renginyje dalyvaus per 80 laivų, bus įvairių užsiėmimų vandenyje, o šventės metu netrūks ir ukrainietiškų akcentų.

Atsižvelgus į jautrią situaciją, susidariusią dėl karo Ukrainoje, nuspręsta atsisakyti tradicinio fejerverko, tačiau tikimasi jam rasti alternatyvą. Taip pat dėl nulūžusio flagštoko nebus ir vėliavos iškėlimo ceremonijos.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos publika" projektų vadovė Ieva Žiubrienė tikino, jog pasiruošimas šventei vyksta sklandžiai.

"Dabar turime apie dešimt užsiregistravusių laivų. Manome, kad artėjant renginiui registracijų intensyvumas didės. Tikimės, kad dalyvaus apie 80 laivų. Tačiau būna ir 30 proc. neužsiregistravusių, bet dalyvaujančių laivų. Į programą norime įtraukti ir ukrainietiškų akcentų. Planuojame, kad "Towmar Baltic" vilkikai šoks pagal šiuolaikinę ukrainietišką muziką", – užsiminė I.Žiubrienė.

Organizuojamas muzikalus ir trankus atidarymas.

Be tam tikrų renginių, šventėje trauks ir mugė bei dirbtuvės vaikams, o Dangės upėje nuo pasukamojo tiltelio iki marių lankytojų lauks atviri laivai.

"Kruizinių laivų terminale bus Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos pirmakursių priesaika, kur tradiciškai pasirodys Karinių jūrų pajėgų orkestras. Organizuojamas muzikalus ir trankus atidarymas. Taip pat visą dieną, nuo 12 iki 16 val., veiks vaikų dirbtuvės – mazgų rišimo dirbtuvėlės, taip pat dėmesys kryps į labai įdomų dalyką – metalo virinimo simuliatorių, vaikai galės išbandyti ir pamatyti, kaip virinami laivai. Bus ir vėjo malūnėlių dirbtuvės bei svajonių laivo dekoravimas. Dangės krantinėje, Priešpilio gatvėje ir Kruizinių laivų terminale aktyviai šurmuliuos tautodailės mugė, netrūks kulinarinių skanėstų ir ne tik. Dangėje vyks "drakonų" varžybos, masinis šventinis plaukimas, Irklavimo centro rengiamos varžybos", – sakė projektų vadovė.

Bus apie dešimt laivų nominacijų. Nugalėtojus planuojama paskelbti po savaitės nuo renginio.

Klaipėdos irklavimo centras ruoš staigmeną, skirtą uostamiesčio gimtadieniui.

"Jono kalnelio užutėkyje bandys padaryti instaliaciją iš baidarių – sudėlios didžiulį 770 skaičių", – kalbėjo I.Žiubrienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Tai aišku

kad laukiu. O tu nelauki? Pasiruošei kepurę keisti?

kaip visada

matys tik keletas žiūrovų,. kurie kitiems stovintiems užstosvisą vaizdą

To:>To Gal

Lauki putino, ane ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS