Laivui „Sūduvis“ – dar dvi naujos vietos | KaunoDiena.lt

LAIVUI „SŪDUVIS“ – DAR DVI NAUJOS VIETOS

Jau ilgokai ieškant, kur prišvartuoti laivą "Sūduvis", bus sprendžiama dėl dar dviejų galimų vietų. Tiesa, tikėtina, kad verdiktas paaiškės dar negreitai.

Uostamiestyje nesibaigia vietos laivui "Sūduvis" paieškos. Nors jau atrodė, kad sprendimas rastas, vėl grįžtama prie pradinio taško – bus nagrinėjamos dar dvi alternatyvos.

Penktadienį į pirmąjį posėdį susirinko šiam klausimui spręsti Klaipėdos mero sudaryta speciali darbo grupė. Jos nariai įvertino iki šiol buvusią informaciją ir situaciją.

"Buvo išreikšta abejonė dėl savivaldybės administracijos parinktos vietos "Memelio miesto" teritorijoje. Dabar nagrinėjame, kurios erdvės būtų saugios ir tinkamos Dangės upėje", – aiškino Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Darbo grupė nutarė, kad reikia paruošti projektinius sprendinius dėl dviejų galimų laivui tinkamų vietų.

"Viena jų būtų krantinė už "Meridiano", einant dar aukščiau upe buvusio silkių sandėlio link. O kita vieta – šalia Pilies tilto, prieš Karlskronos aikštę, netoli Vaikų bibliotekos", – įvardijo vicemeras.

A.Barbšio teigimu, abi svarstomos vietos turi savų pranašumų ir trūkumų.

Netoli Pilies tilto numatyta vieta klausimų kelia dėl krantinių tinkamumo – kiek anksčiau jos buvo perstatytos, tačiau dokumentuose nurodoma, kad čia gali būti švartuojami mažesni nei "Sūduvis" laivai. Be to, šioje vietoje esama nemažai komunikacijų. Todėl šią alternatyvą turi įvertinti specialistai.

Krantinės už "Meridiano" klausimų kelia dėl savo amžiaus, taip pat teigiama, kad ten yra mažas gylis ir pan.

"Be to, ką pasakys Kultūros paveldo departamentas dėl laivo stovėjimo šiose vietose. Prie Pilies tilto, kaip jie sako, turbūt nebūtų pastabų iš jų pusės, o dėl vietos ties "Meridianu" jie dar nori pasižiūrėti, panagrinėti tą vietą", – aiškino A.Barbšys.

Darbo grupė svarstė ir daugiau galimų vietų, tačiau pasirinkti tik du minėti variantai.

Neslepiama, kad projektinius sprendinius parengti užtruks laiko, tad laivo vietos istorijoje artimiausiu metu taškas dar nebus padėtas.

Tačiau bus ieškoma būdų greičiau parengti sprendinius.

GALERIJA

  • Lokacija: tarp svarstomų galimų vietų „Sūduviui“ – ir burlaivio „Meridianas“ kaimynystė.
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Anonimas

jis turi būti pastatytas ant Maluno tvenkinio

kokiam

reikia but liurbiu,tokia gelda rodyt uzsienieciams ,baisu,tiktu tik Lietuvos istorija primenantis laivas,o cia dauzyta upiu gelda.

hamas

Gėdą.Tam laužui vietą laužo supirkime
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS