Latvijos banglentininkų čempionatą laimėjo 16-metis klaipėdietis | KaunoDiena.lt

LATVIJOS BANGLENTININKŲ ČEMPIONATĄ LAIMĖJO 16-METIS KLAIPĖDIETIS

Liepojoje vykusį Latvijos banglentininkų čempionatą laimėjo 16-metis klaipėdietis Orestas Nomgaudas. Iš viso šiame sporto renginyje dalyvavo septyni lietuviai, iš jų net trys klaipėdiečiai užėmė prizines vietas, nes pasiekė aukštesnių rezultatų už kitus tituluotus sportininkus.

Čempionu jau ne pirmą kartą banglenčių sporte tapęs O. Nomgaudas tikino, kad turėjo tikslą nugalėti, ir džiaugiasi, kad jam pavyko.

„Man tikrai labai patiko varžybos. Iš viso buvo septyni lietuviai ir dešimt latvių. Pirmas vietas užėmė trys lietuviai, latviams tokių vietų neteko. Aš užėmiau pirmą vietą, jausmas – tikrai labai geras. Tikrai labai norėjau nugalėti, toks buvo mano tikslas“, – neslėpė pašnekovas.

Aš užėmiau pirmą vietą, jausmas – tikrai labai geras.

Orestas treniruojasi Klaipėdoje ir tvirtina, kad nemažai prie jo pasiekimų prisidėjo ir treneris Averjanas Asočakovas, uostamiestyje turintis irklenčių ir banglenčių mokyklą.

„Jis tikrai labai man padėjo. Aš su juo treniruojuosi ant žemės su „surfskate“ riedlentėmis, o tai irgi padidino mano progresą. Praėjusiais metais esu laimėjęs čempionate Lietuvoje trečią vietą, o Latvijoje jaunimo čempionate užėmiau pirmą vietą, taip pat banglenčių sporte“, – pasakojo O. Nomgaudas.

Pasiekimai: tarp nugalėtojų – net trys klaipėdiečiai, o jauniausias jų O. Nomgaudas (centre) užėmė pirmą vietą, antrąją iškovojo T. Ūksas (kairėje), trečiąją – D. Meškauskas. Organizatorių nuotr.

Tarp Latvijoje dėl nugalėtojo titulo kovojusių lietuvių – ne vienas klaipėdietis. Antrąją vietą užėmė įstaigos „Banglentė“ vadovas Tomas Ūksas, trečiąją – Donatas Meškauskas.

O. Nomgaudas neslėpė, kad kolegų rezultatai jį džiugina.

„Tomas tikrai nustebino, jam pasisekė, o dėl kitų rezultatų nenustebau, nes jie tikrai dažnai laimi prizines vietas“, – sakė vaikinas.

Savo ateitį Orestas veikiausiai sies su banglenčių sportu. Kol kas turi svajonę ir tikslą – dalyvauti banglentininkų varžybose tolimesniame užsienyje. Tikisi, kad ši svajonė, kaip ir pasiektos pirmos vietos, laikui bėgant, taps realybe.

„Dėl ateities planų – aš matau save sporto srityje, tikrai norėčiau išvažiuoti į varžybas užsienyje ir ten atstovauti Lietuvai“, – sakė O. Nomgaudas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Teresė Benetienė

sveikiname taipir toliau

Nojus

Sveikinimai Orestui !!!

Elena

Sveikinimai!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS