Savaitgalį pajūrys gali sulaukti antros potvynio bangos – merks stiprūs lietūs | KaunoDiena.lt

SAVAITGALĮ PAJŪRYS GALI SULAUKTI ANTROS POTVYNIO BANGOS – MERKS STIPRŪS LIETŪS

Klaipėdiečiai šį savaitgalį gali sulaukti antros potvynio bangos – pajūrį merks stiprūs lietūs. Tiesa, sekmadienį laukiama jau malonesnių orų.

Šeštadienis prognozuojamas lietingas. Kaip teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyriaus specialistė Elvyra Latvėnaitė, pūs stiprus vėjas, kuris aplaužys šakas, nudraskys lapus.

Ištvėrę lietų ir vėją, perbridę balas, galiausiai klaipėdiečiai turės galimybę pasidžiaugti ir šiek tiek šiltesniu savaitgaliu.

"Dieną numatoma temperatūra – 12–14 laipsnių šilumos. Vėjas bus nuo jūros pusės. Naktis iš šeštadienio į sekmadienį taip pat dar numatoma vėjuota. Gūsiais – 15–17 m/s. Dieną vėjas rims, sieks 5–10 m/s. Naktį protarpiais palis, sekmadienį dieną – be žymesnio lietaus. Naktį bus iki 11–13, o dieną – iki 13–15 laipsnių šilumos", – prognozavo sinoptikė.

Kita savaitė bus šiltesnė, bet vėjai nerims. Pirmadienį pajūris vėl sulauks lietaus dozės.

Vėjas sustiprės iki 15–16 m/s. Naktį turėtų smarkiau palyti, bet dieną numatoma nedidelių kritulių.

Nemanau, kad tai – jau bobų vasara. Netikra ji. Nėra jai būdingos sinoptinės situacijos.

Oras naktį atvės iki 11–13, o dieną turėtų įšilti iki 14–16 ar net 15–17 laipsnių šilumos.

"Net nedrąsu prognozuoti", – šypsojosi E.Latvėnaitė.

Antradienį orai gerės, lietus trauksis. Vėjas rims iki 5–10 m/s. Naktį atvės iki 8–10 laipsnių, dieną bus 13–15 laipsnių aukščiau nulio.

"Kadangi trūks saulės, ypatingos kaitros neturėtume tikėtis. Bet šalta nebus. Trečiadienį lietaus nelaukiama, o ir saulės turėtų būti daugiau. Naktį atvės iki 7–9 laipsnių, dieną sušils iki 14–16 laipsnių. Nemanau, kad tai – jau bobų vasara. Netikra ji. Nėra jai būdingos sinoptinės situacijos", – pastebėjo E.Latvėnaitė.

Nuo ketvirtadienio į pajūrį turėtų artėti aukštesnio slėgio laukas, bet jis judės iš šiaurės, todėl džiugių naujienų veikiausiai nesulauksime.

"Jis neš giedresnį, bet vėsesnį orą. Ketvirtadienį naktį oro temperatūra sieks 6–8 laipsnius, lietaus nelaukiama. Dieną sušils iki 12–14 laipsnių. Penktadienį vėjas suksis iš pietų, sustiprės iki 7–12 m/s. Antroje dienos pusėje priartės atmosferos frontas. Dieną sušils iki 14–16 laipsnių", – tikino E.Latvėnaitė.

Savaitgalį pajūryje numatomos naujos orų permainos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pajūrYs

Gera

nuotrauka, maladiec ,,fotograferis"-gerai pagavo..

O man smagu, todėl pasikartosiu truputį

Man labai patinka pabraidyt po apsemtas gatves, pafotografuot bobelkas, katros pasikaišiusius sijonus brenda per klanus, pažiūrėt, kaip mašinos kelia bangas ir fontanus, kaip gražiai atsispindi žibintai vandeny... Gaila, kad tas vanduo per greitai kažkur nubėga, nespėju irklentės atsinešti. Reikėtų ir Dangę užtvenkti ties "Meet Lovers" knaipe, tada galėčiau po visą senamiestį su valtele nuo durų iki durų plaukioti kaip kokioje Venecijoje. Idėja, a? Turistų prisiviliotume gausybę... Tai ne kokio nors požeminio garažo statyba, o rimtas pasiūlymas, be to, pigesnis ir atnešantis daugybę naudų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS