Liepojos gatvėje norima greičio matuoklio | KaunoDiena.lt

LIEPOJOS GATVĖJE NORIMA GREIČIO MATUOKLIO

Kelių policijos tarnyba Liepojos gatvėje, ties įvaža į Šviesos gatvę, siūlo pastatyti greičio matuoklį. Dabar šioje arterijoje greitis matuojamas dviejose vietose, tačiau įrenginius ties statomu „Lidl“ prekybos centru ketinama išmontuoti.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika uostamiesčio savivaldybės Eismo saugumo komisijos posėdyje aiškino, kad policija nuolat gauna gyventojų skundų dėl leistino greičio viršijimo Liepojos gatvėje, tarp Panevėžio ir Girininkijos gatvių.

„Atlikus eismo įvykių analizę, nustatyta, kad šiame ruože yra trys nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, kuriose pėstieji dažnai kliudomi automobilių. Nuo 2016 m. šioje vietoje registruota 11 įskaitinių eismo įvykių, kurių metu vienas pėsčiasis žuvo pėsčiųjų perėjoje, vienas dviračio vairuotojas, pėsčiųjų perėjose buvo sužeisti keturi žmonės bei šeši kitų kategorijų eismo dalyviai“, – situaciją pristatė M.Džermeika.

Anot jo, šioje vietoje policijos pareigūnai dažnai pastato trikojį greičio matuoklį ir registruoja nemažai greičio viršijimo atvejų.

Šioje gatvėje, iki pat išvažos iš uostamiesčio, greitis matuojamas dviejose vietose – netoli statomo „Lidl“ prekybos centro ir prie onkologijos centro.

„Kadangi prie „Lidl“ prekybos centro atsirado iškiliosios perėjos, matuokliai nebetenka prasmės. Greitį vairuotojai sumažina automatiškai, tiek važiuodami nuo Kalotės pusės, tiek jos link. Visa problema kyla tarp Panevėžio ir Girininkijos gatvių“, – tikino M.Džermeika.

Didžiausias srautas susidaro vasarą, kai daugybė žmonių važiuoja jūros link.

„Todėl siūlome perkelti išmanųjį greičio matuoklį, kuris fiksuotų greitį abiejomis kryptimis“, – siūlė M.Džermeika.

Eismo saugumo komisija pritarė policijos siūlymui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Dėl manęs

Dėkit nors ir paslėptus kas 100 metrų, nėr čia ko lakstyt ereliams

X

PANEVĖŽY eik saugiai ir nesirauk ant automobilio jis traiško ,o nep--a. Aišku? , ir nėra ko ironizuoti, kad negalima saugiai pereiti kelio. Sustok-apsidairyk-įsitikink- saugu?-eik.. Ne bl šviesoforai, apšvietimai ir visa kita chuinia nepadės jei nebūsite sąmoningi.

...

Idiotai, ne radarus statykit, o įrenkit saugias ir apšviestas perėjas. Aišku, milicijai, tai neaktualu, nes jiems rūpi baudų surinkimas o ne eismo saugumas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS