Linkėjimai švenčių proga – iš tolimosios Arkties | KaunoDiena.lt

LINKĖJIMAI ŠVENČIŲ PROGA – IŠ TOLIMOSIOS ARKTIES

  • 7

Didžiąsias metų šventes sutinkame skirtingai: vieni skuba namo iš tolimų šalių, kad galėtų pabūti su artimaisiais, kiti – tęsia pradėtus darbus, tačiau nepamiršta pasiųsti linkėjimų į gimtinę. Būtent vienas tokių žmonių – Mindaugas Oginskas, kuris vykdo ekspediciją Arktyje.

Šv. Kūčių rytą portalo redakciją pasiekė laiškas ir nuotraukos iš tolimosios Arkties. Savo įspūdžiais ir šilčiausiai linkėjimais švenčių proga nusprendė pasidalyti jau kuris laikas ekspedicijoms vadovaujantis klaipėdietis.

„Esu „Ice navigator“ ekspedicijoje Arktyje. Tai jau šeštasis apsilankymas šiame neapsakomo grožio gamtos kampelyje. Norėčiau visiems perduoti linkėjimus, nes esu ne tik savo šalies, miesto patriotas, bet ir didelis dienraščio gerbėjas“, – taip savo laišką pradeda vyras.

Jis pasakoja, kad prieš penkerius metus baigė Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą. Per tą laiką M. Oginskas daug keliavo, tačiau jį labiausiai sužavėjo Šiaurės ir Pietų poliuose pamatyti vaizdai.

„Šios kelionės galiausiai man padėjo atrasti savo vietą. Dabar dirbu mylimą darbą ir esu labai laimingas. Noriu pasakyti visiems, kad kiekvienas gali atrasti tai, ką gyvenime darys su džiaugsmu“, – tarsi palinkėjimą žeria klaipėdietis.

Mindaugas pasakoja, kad į gimtąjį kraštą grįš per pačius Naujuosius metus: „Jau antras mėnuo esu čia, vykdome šeštą ekspediciją. Viena jų trunka apie 10 dienų.“

Paklaustas, kas šiuose kraštuose žavi labiausiai, vyras atviras: „Dažniausiai tiesiog netiki savo akimis, netiki galimybe čia dirbti ir atsakyti už žmonių sielas. Sunku patikėti, kad esi atsakingas už viską, ką jie pamatys ir kokias patirtis gaus.“

Pokalbio pabaigoje M. Oginskas linki visiems surasti savo kelią: „Aš taip pat kiek galiu stengsiuosi eiti į priekį, kad gimtasis kraštas manimi didžiuotųsi.“

GALERIJA

  • Linkėjimai švenčių proga – iš tolimosios Arkties
  • Linkėjimai švenčių proga – iš tolimosios Arkties
  • Linkėjimai švenčių proga – iš tolimosios Arkties
Mindaugo Oginsko asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Cpt.

Kokie pikti, kai kurie komentarai...Gaila... Juk niekas ne vieno nelaiko gyventi,mokytis ir dirbti sali kurios taip nemegstat.

>zele..

o tau nedundukui tai kaip pastebėjau tik landzbergio kaklaraišti Arktyje kelti :D).Kitoks patriotizmas neegzistuoja

zelemunčikas

Respect-e,jeigu esi dundukas,tai nors nesiviešink.Jūriniame laive,plaukiojimo rajono valstybinių vėliavų komplektas yra privalomas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS