Medikai Klaipėdoje veiks vieningiau | KaunoDiena.lt

MEDIKAI KLAIPĖDOJE VEIKS VIENINGIAU

Galima tikėtis, kad netrukus greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažai dirbs pagal iš anksto sudarytą algoritmą, ir tai leis medikams veikti sutartiniau. Naujos gyvenimo aktualijos pakoregavo ankstesnių metų susitarimus, todėl juos teko atnaujinti ir papildyti.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė, Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis, Klaipėdos vaikų ligoninės vadovas Virginijus Žalimas, Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktorius Darius Steponkus, Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovas Jonas Sąlyga ir Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis pirmadienio popietę uostamiesčio savivaldybėje pasirašė sutartį dėl skubios medicinos pagalbos teikimo Klaipėdos miesto daugiaprofilinėse ligoninėse.

Šios sutarties esmė – kaip įmanoma labiau ir efektyviau derinti medicinos įstaigų darbą, Klaipėdoje pacientams teikiant skubią pagalbą.

Ir iki šiol ligoninės buvo pasiskirsčiusios, kurią dieną kuri priima greitosios medicininės pagalbos stoties ekipažų atvežamus pacientus. Vadovautasi labai senu susitarimu tarp skirtingo pavaldumo ligoninių, tačiau tvarka nebeatliepė šių dienų aktualijų. Gydymo įstaigose atsirado daug naujų paslaugų.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, dalyvavęs pasirašant šią sutartį, vylėsi, kad susitarimas padės racionaliau išnaudoti ligoninių personalą.

Kai viena ligoninė budi ir joje dirbama visu pajėgumu, kitos įstaigos galės pataupyti žmogiškuosius išteklius.

„Džiaugiuosi, kad Klaipėdoje ir iki šiol ši sistema pakankamai neblogai veikė, todėl labai tikiu, kad pasirašius naują sutartį pavyks dar efektyviau naudoti žmogiškuosius išteklius, infrastruktūrą ir potencialą. Mano dalyvavimas pasirašant sutartį – simbolinis, tiesiog skleidžiu žinią, kad tai yra viso miesto rūpestis, nepriklausomai nuo įstaigos pavaldumo. Kiekvienas miestietis mums yra vienodai brangus. Ligotam žmogui nelabai svarbu, kur jį nuveš, svarbu, kad ten jis gautų tą pagalbą greičiausiai ir efektyviausiai“, – aiškino V.Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

taskasirviskas

Juridiškai nieko vertas šis susitarimas be Sveikatos Apsaugos Ministerijos patvirtinimo, nes esant ligonių ar jų artimųjų nusiskundimui, kad GMP atvežė ne į jų pageidaujamą ligoninę kaip taisyklė bus apkaltinti paprasti GMP brigadų medikai, o valdžiukė apie šį susitarimą nutylės, nes nedrįs paprieštarauti SAM-ui.

Pajuokavimai

Stalo krienai ...

Darius

Antraštis skamba kaip Vieningai vogs pinigus:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS