Melnragėje dingo sporto įranga: gyventojai kreipėsi į policiją ir savivaldybę | KaunoDiena.lt

MELNRAGĖJE DINGO SPORTO ĮRANGA: GYVENTOJAI KREIPĖSI Į POLICIJĄ IR SAVIVALDYBĘ

Melnragėje paslaptingai dingo bendruomenės narių lėšomis pirkta ir statyta tinklinio aikštelės įranga. Pažaisti čia atvykdavo daug žmonių, ne tik gyvenančių netoliese, bet ir iš viso miesto.

Kreipėsi į policiją

Norėdami rasti atsakymą, kur dingo prarasta įranga ir ar pavyks ją atgauti, melnragiečiai jau kreipėsi į policijos pareigūnus ir Klaipėdos savivaldybę.

Pasak Pirmosios Melnragės bendruomenės vadovo Andriaus Dumbausko, situacija šiuo metu aikštelėje – liūdinanti.

"Raštu kreipiausi į policiją ir savivaldybės Turto skyrių. Yra prarastas bendruomenės turtas, todėl privalėjome reaguoti. Situacija – liūdna, bet ką padarysi? Iki tol viskas vyko sklandžiai, aikštelėje rengėme įvairius bendruomenės turnyrus. Buvo prasmė ir užimtumas", – teigė pašnekovas.

Be tinklinio aikštelės, yra ir krepšinio aikštelė. Abi jos įkurtos Aušros g. 41 teritorijoje.

Prieš kelerius metus bendruomenės nariai paprašė savivaldybės, kad leistų įsirengti aikšteles, kadangi Pirmojoje Melnragėje jų tikrai trūko.

Įrengė savo lėšomis

A.Dumbauskas sakė, kad tinklinio aikštelės įranga išbuvo du vasaros sezonus. Krepšinio aikštelės stovai, įbetonuoti į žemę, išliko.

"2020-aisiais su savivaldybe pasirašėme tokią trišalę sutartį, kad savo lėšomis įsirengiame, pasidarome sau sportavimo vietą, leidžiame sportuoti visiems norintiems ir įsipareigojame, kad kai pagal naują detalųjį miesto planą bus patvirtintas senelių globos namų projektas, neturėsime niekam priekaištų, jog viskas bus demontuota", – kalbėjo A.Dumbauskas.

Praeitis: visa įranga buvo pirkta ir montuota bendruomenės narių rankomis. A. Dumbausko nuotr.

Tačiau viskas pakrypo kita linkme. Pernai žiemą bendruomenės narius pasiekė gandai, kuriuos vėliau patvirtino ir savivaldybės atstovai, kad įvyko konkursas ir pastatas, esantis Aušros g. 41, buvo išnuomotas vienai viešajai įstaigai.

Brangiausia tai, ko eurais neišmatuosi.

"Mes kreipiamės prašydami, kad aikštynus paliktų naudoti bendruomenei. Kadangi toji įmonė užsiima neįgaliųjų plaukimu, jiems nei krepšinio, nei tinklinio aikštelių nereikia. Mums buvo labai keista, kad gavome iš savivaldybės du skirtingus atsakymus. Vienas atsakymas – nuomos sutartis pasirašyta, bet aikštelėmis galima naudotis, niekas nedraudžia. Šiek tiek vėliau gavome kitą laišką, kad viskas yra išnuomota vienai įstaigai, ir savivaldybė su Pirmosios Melnragės bendruomene sutartį nutraukia. Mano primityviu supratimu, mūsų visas turtas ir indėlis buvo atimtas", – stebėjosi pašnekovas.

Kompromisų rasti nepavyksta

Dar po kurio laiko vėl buvo kreiptasi į valdininkus. Tąkart jie pažadėjo įkalbėti įmonės vadovą pasirašyti sutartį. Iš vadovo buvo gautas atsakymas, kad sutartį pasirašys tik atlikus tam tikrus paruošiamuosius darbus.

"Šią informaciją gavome gegužės pirmomis dienomis, o po to pareiškimo dėl paruošiamųjų darbų sporto įranga ir išgaravo", – sakė A.Dumbauskas.

Jis apgailestavo, kad nepavyksta rasti kompromiso.

"Buvo nemažai investuota. Vien tik tinklinio įranga – apie tūkstantis eurų, bet brangiausia tai, ko eurais neišmatuosi, – žmonės rinkosi, darė, dirbo su entuziazmu, savo laiką ir jėgas aukojo. To gaila labiausiai", – teigė pašnekovas.

Policijos pareigūnai žada pradėti ikiteisminį tyrimą, o savivaldybė – pateikti dar vieną paaiškinimą.

Aikštelėmis nemokamai naudotis galėjo visi norintieji, tereikėdavo užsiregistruoti iš anksto.

Dabar tinklinio aikštelė – tuščia. Nors norinčių pažaisti vis dar atsiranda, bendruomenės narių lėšomis pirkta įranga dulka nežinia kur.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

As

Skaityti visą straipsnį reikia …

Vagių kastos

Platinkime infoirmaciją apie vagystę soc, tinkluose. garantuoju, kad atsidurs Rietavo ar Dituvos turguose dalimis, o gal kokioje kaimo turizmo aikštelėje. Tik aktyvumas ir viešumas padės surasti vagis. Vienintelė išeitis-: kameros, kameros, kameros. Ir stebėjimo ir vagims patalpinti. Dveijų paskirčių KAMEROS/ Vagys- žemiausia kasta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS