Metų jūrininko titului – 17 kandidatų | KaunoDiena.lt

METŲ JŪRININKO TITULUI – 17 KANDIDATŲ

Tęsdamas gražią tradiciją pagerbti iškiliausius jūrininkus, dienraštis "Klaipėda" jau septintą kartą organizuoja Metų jūrininko rinkimus. Klaipėdiečiai iš 17 kandidatų kviečiami balsuoti už savo darbais, projektais, žygiais žmonėms, miestui ir jūrai 2014-aisiais labiausiai nusipelniusius šios profesijos atstovus.

Tęsdamas gražią tradiciją pagerbti iškiliausius jūrininkus, dienraštis "Klaipėda" jau septintą kartą organizuoja Metų jūrininko rinkimus. Klaipėdiečiai iš 17 kandidatų kviečiami balsuoti už savo darbais, projektais, žygiais žmonėms, miestui ir jūrai 2014-aisiais labiausiai nusipelniusius šios profesijos atstovus.

Tarp pretendentų – ir moteris

Tradicinį renginį jau ketvirtus metus remia kompanija "Fortum Klaipėda". Bendrovės atstovo Andriaus Kasparavičiaus teigimu, ši šventė yra prasminga, nes bent kartą metuose reikia parodyti dėmesį šios sunkios profesijos žmonėms.

"Norėčiau dar kartą pabrėžti, kad bendrovei "Fortum Klaipėda" – didelė garbė prisiliesti prie jūrininkų darbų įvertinimo. Esame uostamiesčio bendruomenės dalis, todėl turime prisidėti ir prie jos gyvenimo", – teigė A.Kasparavičius.

"Labai džiaugiamės, kad šiemet Metų jūrininko rinkimuose tarp 17-os kandidatų yra ir viena moteris jūrininkė. Kasmet šie rinkimai sukelia daug diskusijų, kas yra vertas šio titulo. Tai rodo, kad rinkimai yra aktualūs jūrinei bendruomenei. Šiemet labai džiugina ir pretendentų sąrašas. Visi pasiūlyti jūrininkai yra išties nusipelnę ir labai gerbiami", – tvirtino dienraščio "Klaipėda" rinkodaros projektų vadovė Monika Saltonė.

Tęsiamos tradicijos

Daugiausia balsų pelnęs pretendentas liepos 24 d. Jūros šventės metu Kruizinių laivų terminale bus paskelbtas Metų jūrininku.

Jam bus įteikta klaipėdiečio skulptoriaus Svajūno Jurkaus sukurta statulėlė "Vaikystės svajonė" – jūreivio kepuraite mojantis berniukas. Tokia pati skulptūrinė kompozicija Kruizinių laivų terminale jau kelerius metus pasitinka visus į jūrą išplaukiančius bei sugrįžtančius laivus.

Pirmąkart Metų jūrininkas Klaipėdoje išrinktas 2009 m. jubiliejinės 50-osios Jūros šventės proga. Tada šiam titului nominuoti net 34 su jūra susiję klaipėdiečiai. Pirmuoju Metų jūrininku tapo tolimojo plaukiojimo kapitonas Sigitas Šileris.

2010 m. šis titulas atiteko tolimojo plaukiojimo kapitonui Jakubui Jakubovskiui, 2011 m. – bocmanui Algirdui Traškevičiui, 2012 m. – jūrinio kelto kapitonui Vytautui Valterui, 2013 m. – tolimojo plaukiojimo kapitonui Aleksandrui Sbitnevui, pernai – kapitonui Arvydui Aleksui Narmontui.

Balsuokite už geriausią

Iki liepos 20 d. 12 val. balsuokite už Metų jūrininko titulo vertus pretendentus.

Liepos 21–23 d. dienraštyje "Klaipėda" bus pristatyti trys daugiausia balsų surinkę kandidatai.

Titulo laimėtojas bus paskelbtas liepos 24 d. Kruizinių laivų terminale per Jūros šventę.

Už pretendentus galite balsuoti "Klaipėdos" redakcijoje, Naujojo Sodo g. 1A, "K centras", "Klaipėdos" skyriuje PC "Akropolis", Taikos pr. 61 ir aštuoniuose didžiuosiuose PC "Iki", taip pat el. paštu jurininkas@kl.lt bei portale www.kl.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

BALSUOJU

Šiais metais balsuoju už Eduardą Ringį. Imponuoja jauni, protingi ir gražūs bei talentingi žmonės. Jaunas, o jau tiek pasiekęs!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS