„Metų klaipėdietės“ konkurso iškilmės – šventė visoms moterims | KaunoDiena.lt

„METŲ KLAIPĖDIETĖS“ KONKURSO IŠKILMĖS – ŠVENTĖ VISOMS MOTERIMS

Kovo 6-oji šiemet Klaipėdoje tapo šventine diena. Švęsti ir džiaugtis ja pasiūlė viena pretendenčių į „Metų klaipėdietės“ titulą – iškili mokslininkė Dalia Kiseliūnaitė. Šiai minčiai pritarė visi tos dienos vakarą Klaipėdos dramos teatre dalyvavę konkurso pabaigos šventėje svečiai.

Nuoširdžiai ir šmaikščiai

Kam tokiose iškilmėse dalyvauti teko ne pirmą kartą, sutartinai teigė, kad „Metų Klaipėdietės“ paskelbimo šventė būna išskirtinė metų diena. Bet šįkart ji buvo ypač gaivi, kupina paprasto ir nuoširdaus džiaugsmo, gerai nuotaikai nuteikusių ekspromtų, netikėtų atradimų ir malonių susitikimų.

Klaipėdos dramos teatras ne pirmus metus tapo šios šventės namais, puošni ir jauki teatro aplinka pažįstama daugeliui klaipėdiečių, geresnę vietą dienraščio „Klaipėda“ organizuojamam renginiui būtų sunku rasti.

Misija: Klaipėdos merui A. Vaitkui teko garbė paskelbti konkurso laimėtoją. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Ne pirmus metus renginys buvo transliuojamas per „Balticum TV“ televiziją bei internetu, todėl renginio pradžioje į sceną išėjęs Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros centro Žvejų rūmų mišrus choras „Cantare“ ir jo chormeisteris Ramūnas Baršauskas kelioms minutėms sustingo laukime. Minutės neprailgo, nes salėje ir ant scenos tvyrojo žaisminga nuotaika.

Visas vakaras, jo metu atliekamos dainos, kalbos ir sveikinimai akcentavo meilę gimtajam miestui, jūrai ir žmonėms.

Pasveikino: A. Vaitkus ir bendrovės „Dienraštis Klaipėda“ direktorius V. Milkevičius pirmieji pasveikino nugalėtoją. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Tardamas sveikinimo žodį „Metų klaipėdietės“ konkursą organizuojančios bendrovės „Klaipėdos dienraštis“ direktorius Vidas Milkevičius lygino konkurso dalyves su perlais, kurie gimsta giliai vandenynuose ir mažų smiltelių ir tampa unikaliais bei nepakartojamais. Tokios yra ir klaipėdietės, kurių darbus miesto žmonės pastebi ir dėkodami už juos siūlo jas įtraukti į konkurso pretendenčių sąrašą, o vėliau aktyviai balsuoja.

Šventinio vakaro vedėjai Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai Evelina ir Gytis Šimelioniai pristatė ypatingą sveikinimą Metų klaipėdietėms, konkurso dalyvėms bei organizatoriams, vakaro svečiams. Tai buvo nuoširdūs Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos žodžiai.

Tęsdami tradiciją renginio vedėjai priminė Metų klaipėdietėmis jau tapusių moterų nuopelnus, atvykusioms į šventinį vakarą moterims buvo įteiktos pavasarinių gėlių puokštės. Gaila, kad nemaža dalis šių moterų negalėjo dalyvauti iškilmėse.

Išryškino, kas geriausia

Šiemet iškilmingas vakaras buvo išskirtinis todėl, kad baigiamojo konkurso etapo dalyves ant scenos pristatė jų darbus gerai žinantys žinomi žmonės.

Visiškas atsitiktinumas tapo tikra vakaro sėkme, nes dalyvės buvo kviečiamos abėcėlės tvarka, o pirmąja jų tapo profesorė D. Kiseliūnaitė. Pernai Nidos evangelikų liuteronų bendruomenė ją nominavo Martyno Liudviko Rėzos vardo kultūros ir meno premijai. Todėl renginio dalyviams šią klaipėdietę pristatė Juodkrantės ir Nidos liuteronų parapijos kunigas Jonas Liorančas. Jo įtaigus ir sąmojingas pasakojimas tapo puikia įžanga, o pačios nominantės žodis – mini spektakliu, prasėdėjusiu Kristijono Donelaičio žodžiais iš nemirtingos poemos „Metai“.

Antrąją pretendentę pristatė bendrovės Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentas, bendrovės „Bega“ valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis. Kalbėdamas apie Vaivą Jokužytę jis pažymėjo ypatingą jaunos moters savybę – gebėjimą tvirtai, bet kartu jautriai perimti tėvų Sauliaus ir Birutės Jokužių įkurtos ir kelis dešimtmečius veikiančios spaustuvės-leidyklos vairą. A. Kuzmarskis ypač pažymėjo V. Jokužytės kūrybingumą ir gebėjimą meną derinti su verslu. Būdama spaustuvės vadovė, V. Jokužytė su komanda kuria „Cloud Line“ prekės ženklo užrašų knygas. Pernai su tokiu gaminiu ji dalyvavo prestižinėje parodoje Dubajuje, kur konkuravo su pasaulinio garso dizaineriais ir garsių spaustuvių komandomis, o jos sukurta darbo knyga buvo pripažinta geriausia pasaulyje.

Pristatė jautriais žodžiais

Klaipėdos miesto poliklinikos vadovas Jonas Sąlyga džiaugėsi galėdamas nuo Dramos teatro scenos pristatyti odontologę Girstenę Mineikienę. Jautriai kalbėdamas apie šią moterį J. Sąlyga pažymėjo jos siekį ne tik kurti odontologijos kliniką, bet ir rūpintis Klaipėdos žmonių šypsenomis, jos siekį būti aktyvia bendruomenės dalimi, burti profesionalų komandą. Visus šiuos nuopelnus tik dar labiau paryškina faktas, kad G. Mineikienė yra kilusi iš Šiaulių, bet Klaipėdą pamilo kaip gimtinę ir su sutuoktiniu čia augina savo tris vaikus.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas gražius žodžius tarė apie Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorę Aušrą Nikolajevienę, kuri didžiulio klaipėdiečių dėkingumo nusipelnė rūpindamasi šeimomis, auginančiomis neįgalius vaikus, jų paslaugų poreikiais. Ji viena pirmųjų Lietuvoje pradėjo rūpintis atokvėpio paslaugos teikimu tokioms šeimoms.

Į sceną buvo pakviestos ir dvi sporto žvaigždės – lenktynininkas Laisvydas Kancius ir ėjikė Monika Vaiciukevičiūtė. L. Kancius pasinaudojo proga ir pasveikino viskas moteris su Tarptautine moters diena, jo linkėjimai buvo itin nuoširdūs, kaip ir pasakojimas apie M. Vaiciukevičiūtę. Daug titulų ir laimėjimų turinti sportininkė yra jautri kito bėdai, – pajūrio paplūdimiuose ji jau išgelbėjo 11 žmonių, o kad šis taurus darbas būtų dar rezultatyvesnis, mergina mokosi slaugos.

Pretendenčių pristatymą pradėjo vienas kunigas, o baigė kitas – Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas Mindaugas Šlaustas. Tai buvo neplanuota, bet simboliška, nes dvasios sutvirtinimo šiuo metu žmonėms reikia ypač dažnai. Kunigas kalbėjo apie darbščiąją parapijos talkininkę, referente dirbančią Godą Povilaitytę, kuri imasi daugybės darbų, pati koordinuoja ir inicijuoja projektus, juos garsina ir dar spėja savanoriauti mokydama ukrainiečius lietuvių kalbos.

Padėka: M. Šlaustas pristatė G. Povilaitytę, kartu dėkodamas jai už daugybę darbų, kuriuos ji atlieka parapijoje ir savanoriaudama. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Bendraminčiai: L. Kancius pristatė ir nuoširdžiai sveikino M. Vaiciukevičiūtę. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Atviravimas: J. Sąlyga atskleidė G. Mineikienės gyvenimo ir darbo istoriją. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Padėka: V. Žalimas pasakojo apie A. Nikolajevienės darbus, kurie labiausiai įvertinti neįgalius vaikus auginančių šeimų. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Įžanga: J. Liorančo pasakojimas apie prof. D. Kiseliūnaitę priminė mažą spektaklį. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Sveikinimas: A. Kuzmarskis džiaugėsi galėdamas pristatyti V. Jokužytę. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Moterims – dovanos ir sveikinimai

Paskelbti Metų klaipėdietę pakviestas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus. Visoms konkurso finalininkėms įteiktos ir mero puokštės.

Miesto vadovas atplėšė voką su konkurso laimėtojos pavarde ir paskelbė, kad ja šįsyk tapo V. Jokužytė.

Dėkodama už pasitikėjimą ir gausius balsus 22-ąją Metų klaipėdiete tapusi V. Jokužytė tarė gražiausius žodžius savo tėvams, kurie perdavė jai savo kūrybiškumą ir dalykines savybes. Tai tapo jai vertingiausiu bagažu gyvenimui.

Pasveikinti laimėtojos į sceną užlipo ir konkurso garbės mecenatas nekilnojamojo turto valdymo įmonės „Mūsų laikas“ valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas.

Jis padovanojo laimėtojai milžinišką baltų gėlių puokštę ir nuoširdžiai palinkėjo jai sėkmės.

Laimėtojai įteiktas „East Island“ SPA centro 200 eurų vertės dovanų kuponas poilsiui bei procedūroms, „Amberton Hotel Group“ kvietimas savaitgalį praleisti Vilniuje ir apsistoti viešbutyje „Amberton Cathedral Square“.

Visos šešios konkurso finalo dalyvės apdovanotos dienraščio „Klaipėda“ prenumerata, kvietimais į Klaipėdos baseiną bei dovanų kuponais apsilankyti viešbučio „Amberton Klaipėda“ restoranuose.

Rimantas, Reda, Rugilė Cibauskai ir Aloyzas Kuzmarskis. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Ilona ir Arvydas Vaitkai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Saulius ir Vaida Raugelės. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Valdonė ir Algirdas Kamarauskai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Lina Šukytė-Korsakė ir vyras Algimantas. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Irena ir Valentinas Greičiūnai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Vida Butkienė ir Olga Žalienė. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Ingrida ir Laisvydas Kanciai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Daiva ir Artūras Razbadauskai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Lijana ir Algis Latakai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Simonas Gentvilas. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Virginijus ir Veronika Žalimai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Jolanta ir Jonas Sąlygos. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Alvydas ir Jolanta Česai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Inga ir Vytautas Grubliauskai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Nijolė ir Nilsas Hansen bei Loreta Bosienė. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Jurgita Jašinskytė-Ostrovskienė (kairėje) su kolegėmis. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Julija Semionova ir Asta Anilionė-Lipovec. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Arvydas Vaitkus ir Mindaugas Mickevičius. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Egidijus ir Sandra Žilinskai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Rūta Gudaitytė ir Giedrius Gustas. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Jolanta Juškevičienė ir Loreta Valiukienė. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Audrius Petrošius ir jo draugė Laura. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Audronė Pėžė ir Nerija Jasienė. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Benediktas ir Rita Petrauskai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Gintarė ir Mindaugas Čiakai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Elena Burbienė ir Regina Kontautienė. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Irena Šiaulienė. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Gintarė Butkienė, Gidonė Vaitkuvienė, Laura Sėlenienė ir Tadas Grabys. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Irmina ir Virginijus Jurgelevičiai, Raimonda ir Saulius Budinai, Rasa ir Artūras Milčiai. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Laima Vilimienė ir Rugilė Cibauskaitė. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Atlikėjai vertė džiūgauti

Renginio metu svečiai turėjo progą gyvai pamatyti legendinės klaipėdiečių grupės „Man-go“ atlikėjas.

Vakaro vedėjai Evelina ir Gytis priminė žiūrovams apie savo talentą ne tik vaidinti, jie yra dalyvavę televizijos projekte „Du balsai – viena širdis“. Šios poros atliekama daina suvirpino ir šventės dalyvių širdis.

Žiūrovų pasiilgta atlikėja Vilija Matačiūnaitė scenoje pasirodė su pripažinta gimnaste ir šokėja Anelija Slabenko.

Vakarą papuošė Simo Buziliausko ir Gabrielės Nausėdaitės- Buziliauskės atliekama daina „Graži keista“.

Maloniu netikėtumu tapo dueto XO pasirodymas. Simona Timašiovienė ir saksofonininkas Mindaugas Šlečkus atliko Michael’o Jackson’o dainą „You Are Not Alone“.

Tikrą ovacijų bangą išprovokavo charizmatiškieji Klaipėdos vaikų operos studijos dalyviai, vadovaujami Taurūno Baužo ir Vytauto Valio. Vaikų atliekamos dainos bei šokiai „La la land“ ir „Gyventi bei džiaugtis dabar“ baigė iškilmingą vakarą optimistine banga.

Legendos: gru­pės „Man-go“ mer­gi­nos dau­ge­liui kė­lė sen­ti­men­tų. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Bendrystė: Evelina ir Gytis Šimelioniai ne tik vedė vakarą, bet ir drauge dainavo. Ryčio Laurinavičiaus ir Mato Baranausko nuotr.

Mecenatai ir rėmėjai

Konkurso ir iškilmingo renginio garbės mecenatas – nekilnojamojo turto valdymo įmonės „Mūsų laikas“ valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas.

Konkurso mecenatas – privačių medicinos paslaugų įstaiga „FI Clinica“.

Pagrindiniai rėmėjai: bendrovė „Švyturys GO nealkoholinis“, Jūrų krovinių kompanija BEGA, įmonių grupė „Litana“.

Konkurso bei renginio rėmėjai: aplinkosaugos uoste sprendimus ir paslaugas teikianti įmonė „Parsekas“, tarptautinė laivybos ir logistikos įmonė DFDS, kardiologijos klinika „Testas“.

Partneriai: įmonių grupė „Stemma Group“, lietuviško kapitalo integruotas medienos perdirbimo įmonių holdingas „Vakarų medienos grupė“, odontologijos klinika „Vaidenta“, Medicinos centras „Lorna“, vienas didžiausių optikos salonų tinklas Lietuvoje „Vizija optika“, ambulatorinė klinika „Nefrida“, „Amberton Hotel Group“, Klaipėdos dramos teatras, viešoji įmonė „Renginių era“, bendrovė „Graži gėlė“, įmonės „Antaninis obuolys“, „Mocarela“, „Romdera“.

Renginių techninis aptarnavimas – „ProDJ“. Renginio transliacija „VideoLive“. Renginio režisierius – Tomas Jašinskas, Teorema teatras.

Metų klaipėdietėmis jau yra tapusios

2003 m. – Skaistutė Idzelevičienė,

2004 m. – Klaudija Bobianskienė,

2005 m. – Aldona Grigaliūnienė,

2006 m. – Olga Žalienė,

2007 m. – Kristina Vintilaitė,

2008 m. – Žaneta Norkuvienė,

2009 m. – Inga Grubliauskienė,

2010 m. – Nijolė Hansen,

2011 m. – Loreta Bosienė,

2012 m. – Jurga Karčiauskaitė-Lago,

2013 m. – Dalia Kanclerytė,

2014 m. – Janina Tulabienė,

2015 m. – Aldona Kerpytė,

2016 m. – Jolanta Česienė,

2017 m. – Galina Kučinskienė,

2018 m. – Loreta Laurinavičienė,

2019 m. – Skaistė Svidraitė,

2020 m. – Jūratė Rekašienė,

2021 m. – Maja Tarachovskaja,

2022 m. – Sofija Kanaverskytė,

2023 m. – Diana Mačiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Nuomonei

na aš irgi esu iš dalies neblogas ,,trolis" bet tu tep šlykščiai ir nepelnytai įžeidinėji gražią moterį(jos išvaizdą) kad tikrai norisi tau dėt į snukį Su antra tavo komentaro dalim gal sutikčiau tik kai žinai kad rašo toks šūdas tai dingsta bet koks noras ne tik svarstyt bet net į t ą pusę žiūrėt

Klaipėdietė

Ne metų, žinoma,nes nejauku tokia turėtų būti ,net toms ,kurios svariu indėliu prisidėjo prie miesto ir šalies garsinimo ir pelnytai yra gavusios Metų klaipėdietės titulą,kai jų sąrašą papildo ne nuopelnais,o tėvo žinomumu ir pastangomis naujai iškepta nominantė.Teisingai pastebėjo viena iš pretendavusių į šį titulą moterų"galėjau skirti vieną atlyginimą laikraščio pirkimui ir prikarpyti skrajučių, bet tai būtų nesąžininga."Skaitytojai galėtų siūlyti kandidates,o išrinkti nugalėtoją turėtų stiprių ir gebančių atskirti pelus nuo grūdų komisija.Tada nebūtų tokių spektaklių kaip pastarasis.,o pats titulas ir konkursas atgautų savo prasmę ir vertę.

Nuomonė

Negerai yra gausiai reklamuoti tokią didelio riebaus veido. Burna jos labai plati, kaip kaliošas. Nuopelnų nulis. O su tokiomis plačiomis žiaunomis, kai burna nuo ausies iki ausies, žmonės iš viso juokelius skelia. Tokios neima į žmonas. Su tokiomis plačiomis burnomis tenaudoja vietoje spermos šiukšliadėžės. Negraži riebiasnukė. Neatitinka Klaipėdos standartų. Neteikia tikrai reklamuoti. Kartu pareklamavo nusikalstamą verslą, leidykla labai daug medienos sunaudoja, tokiais kiekiais niekas nebespausdina. Tarša nuo jų spaustuvės didžiulė. Užsienis savo mišką saugo, o šitie gana pigiai varo lietuviško miško sunaikinimo sąskaita savo spaudą. Darbo užrašų knygos? Nebejuokinkit. Kas šiais laikais užsurašinėja į knygą nors ką? Ar visai virtote tundra? 21 amžiuje reklamuoti užrašų knygeles, didesnės nesąmonės net nesugalvosi. Ir su priedu prie tos nurašytas knygos kaip prekes pradedate labai negražią riebiasnukę vaflistę . Dubajuje ji gal ir buvo. Arabams buvo juoko: kupranugariai gražesni.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS