Metų klaipėdietės rinkimai jau kaitina aistras | KaunoDiena.lt

METŲ KLAIPĖDIETĖS RINKIMAI JAU KAITINA AISTRAS

Metų klaipėdietės titulą ankstesniais metais laimėjusios moterys turi išskirtinę teisę išrinkti vieną favoritę į septynetuką, iš kurio klaipėdiečiai vėliau išrinks labiausiai vertą Metų klaipėdietės vardo.

Metų klaipėdietės titulą ankstesniais metais laimėjusios moterys turi išskirtinę teisę išrinkti vieną favoritę į septynetuką, iš kurio klaipėdiečiai vėliau išrinks labiausiai vertą Metų klaipėdietės vardo.

Po dienos darbų į dienraščio „Klaipėda“ redakciją atskubėjo Metų klaipėdietės Dalia Kanclerytė, Loreta Bosienė, Inga Grubliauskienė, Aldona Grigaliūnienė, Žaneta Norkuvienė, Kristina Vintilaitė bei Olga Žalienė. Kitos moterys šiame susiėjime nedalyvavo dėl ligos arba buvo išvykusios.

Metų klaipėdietės buvo pasirinkusios ne po vieną kandidatę iš paskelbto šiųmečių pretendenčių sąrašo. Kiekviena jų buvo karštai aptariama, dalintasi žiniomis apie šių moterų nuopelnus Klaipėdai bei miestiečiams.

Skirtingos Metų klaipėdiečių pasirinktų favoričių veiklos sritys vertė svarstyti, kas yra svarbiau – didžiulės pastangos nešti meno šviesą į vis labiau buities rūpesčių slegiamą visuomenę ar atsidavimas likimo nuskriaustiesiems, nuoširdus ir atkaklus darbas su vaikais, mokant juos šokti bei sportuoti, ar aukojant savo sveikatą dabinti sakralinius pastatus, o gal saugoti ir auginti meilę tautinėms šaknims.

Kad ir kiek daug favoričių turėjo kiekviena moteris, joms teko išrinkti tik vieną, nes tokios yra konkurso taisyklės.

Metų klaipėdietės nesiginčijo, nors kiekviena savo pasirinktąją kandidatę gynė aktyviai argumentuodamos. Galiausiai moterys apsisprendė dėl vienos klaipėdietės, kuri jų sprendimu tapo pirmąja iš būsimo septynetuko. Jos pavardė bus paskelbta vasario 5-ąją, nes tądien paaiškės visas septynetukas.

Dar viena moteris į septynetuką pateks surinkusi daugiausia balsų portale www.kl.lt, kuriame galima balsuoti už savo favorites. Per parą už vieną kandidatę iš vieno kompiuterio galima balsuoti vieną kartą.

Penkios moterys į septynetuką bus išrinktos dienraščio „Klaipėda“ skaitytojų valia, kai bus suskaičiuoti iš laikraščio iškirpti balsavimo lapeliai.

Nuo vasario 6 dienos dienraštyje "Klaipėda" kasdien bus pristatoma po vieną kandidatę, patekusią į septynetuką. O nuo vasario 18 dienos prasidės lemiamas balsavimo etapas, per kurį klaipėdiečiai ir išrinks 12-ąją Metų klaipėdietę.

Ji bus paskelbta ir pagerbta kovo 7-ąją vyksiančioje ceremonijoje. Nugalėtoją asmeniškai pasveikins Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri šiemet globoja Metų klaipėdietės rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jus

Mano zmona Bronislava!!!! :)))

:)

Lilija Petraitiene!!!!!!

:)

Lilija Petraitiene!!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS