Miesto centre – statybinės atliekos | KaunoDiena.lt

MIESTO CENTRE – STATYBINĖS ATLIEKOS

Tiltų ir Herkaus Manto gatvėse praeiviams akis bado po statybos ir remonto darbų paliktos šiukšlės. Esą dėl tokio darbininkų aplaidumo turistai iš Klaipėdos išsiveža ne pačius geriausius atsiminimus apie miestą.

"Kadangi į bendrą konteinerį statybinių šiukšlių mesti negalima, gudragalviai jas paliko Tiltų gatvėje ant žemės. Jau apie savaitę mėtosi. Įdomu, kada ir kas susizgribs apsikuopti? Nes dabar senamiestis atvykėliams atrodo baisiai, o ir mums patiems nėra malonu kasdien matyti tokį vaizdą", – dėstė nepatenkintas klaipėdietis.

Statybinės atliekos darko miestą ne tik Tiltų, bet ir Herkaus Manto gatvėje.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų poskyrio vyriausioji specialistė Žibutė Lidžuvienė informavo, kad minėtose vietose vyko daugiabučių namų renovacija.

"Rugpjūčio pabaigoje įmonė "Inco Baltic" lyg ir turėjo užbaigti statybos darbus adresu Tiltų g. 4 ir Herkaus Manto g. 18", – tikino ji.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojos Irenos Nachčiunovos žodžiais, įmonės atstovai turėjo patys užtikrinti tvarką statybų teritorijoje.

"Darbų leidimas uždaromas tada, kai viskas yra iki galo sutvarkyta. Mes irgi sulaukiame gyventojų skundų dėl šiukšlinimo, bet perduodame juos Viešosios tvarkos skyriui nagrinėti", –  sakė I.Nachčiunova.

Neapsikentę žmonės kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių.

Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys žadėjo nustatyti, kam priklauso miesto centre paliktos buitinės šiukšlės.

"Pasibaigus leidimo terminui, per septynias dienas rangovai turi susitvarkyti. Bet kokiu atveju, net ir vykstant remonto darbams, statybų vadovai privalo užtikrinti, kad nebūtų teršiama aplinka, gatvės, šaligatviai. Net jei ir nevyksta remontas, tai yra privalu. Mūsiškiai nuvažiuos ir vietoje ras išeitį iš  situacijos – susisieks su atsakingais asmenimis, surašys reikalavimą susitvarkyti", – patikino pašnekovas.

Miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse numatyta atsakomybė už aplinkos teršimą – įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų. Pirmą kartą gali būti taikoma žodinė pastaba.

GALERIJA

  • Neskuba: po namo renovacijos Manto gatvėje statybininkai šiukšlių dar nesusirinko.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Memel

Čia viena iš daugelio senamiesčio gaivinimo akcijų.

M

ir dar. Kas per baudos už aplinkos teršimą? 20-140 eur? Patiems nejuokinga del baudų dydzio? Pridėkit dar po du nulius, atšoks noras teršti. Mašiną samdytis atliekom išvežti kainuoja brangiau nei skiriamos baudos!

M

Yra gi toks "Viesosios tvarkos skyrius". Su bomžais nesusitvarko, tad galėtų miestą kuopti. Palaikyti tvarka viesose vietose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS