Miesto širdyje šventė – turgavietės 300 metų sukaktis | KaunoDiena.lt

MIESTO ŠIRDYJE ŠVENTĖ – TURGAVIETĖS 300 METŲ SUKAKTIS

Klaipėdos miesto širdyje esančiame Senajame turguje šiandien minima ypatinga sukaktis – turgavietė švenčia net 300-ąjį savo gimtadienį.

Nuo pat ryto turguje šurmuliuoja didžiulė šventė – apstu prekybininkų, batutas vaikams, svečiai kviečiami paragauti šiupinio bei pasiklausyti gyvos muzikos. Vakarop turgus prisipildys aktoriais, kurie net šešias valandas susirinkusiuosius džiugins įdomiais pasirodymais.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi, kad turgaus gimtadienio šventė sutapo su miesto jubiliejumi.

„Turgus tik 470 m. jaunesnis už Klaipėdos miestą. Smagu, kad šis jubiliejaus sutapo su miesto švente. Tai graži dovana miestui – matyti kasdien vis gražėjantį, jaunėjantį ir gausėjantį turgų. Noriu palinkėti visiems čia jaustis savais, jaustis kaip tikrame turguje. Miestas be turgaus – kaip uostamiestis be jūros, todėl miestas ir turgus yra tas derinys, kuris miestą daro patraukliu, jaukiu ir maloniu“, – teigė meras.

Po sveikinimo žodžių V.Grubliauskas turgaus vadovui Viačeslavui Karmanovui įteikė dovaną – Klaipėdos miesto vėliavą, simbolizuojančią ne tik būsimus turgaus miesto gimtadienius, bet ir ilgamentę, jau šimtmečiais trunkančią miesto ir turgaus draugystę.

V.Karmanovas tikino, kad nepaisant įvairių iššūkių, turgaus prekybos tradicijos nesikeis, o ateityje turgus galbūt taps ta vieta, kurioje vyks miesto renginiai.

Indrės Kiseliovaitės nuotr.

„Šiandien mes švenčiame turgavietės, kuri čia buvo prieš 300 m. Friedrichsmarkt – Friedricho turgaus paminėjimą. Šitoje vietoje tebeverda gyvenimas, prekybininkai parduoda, pirkėjai perka, šypsosi vieni kitiems, bendrauja. Tai – natūrali turgaus atmosfera. Jokios negandos nepakeis turgaus prekybos tradicijų. Norime, kad ši nuostabi mūsų senamiesčio vieta taptų miesto renginių vieta. Visais laikais turgaus aikštėse vykdavo koncertai, teatralų pasirodymai, bendravimas, to siekiame ir mes“, – sakė turgaus vadovas.

Šventės proga Lietuvos muzikos ir teatro akademijos trečiakursių studentų aktorių trupė "Æmotion" susirinkusiesiems parodė muzikinį spektaklį "Tabulas musica". Po jų pasirodė ukrainiečių atlikėja Iryna Beza ir „Smeltės“ progimnazijos pradinių klasių vaikų choras.

GALERIJA

  • Miesto širdyje šventė – turgavietės 300 metų sukaktis
  • Miesto širdyje šventė – turgavietės 300 metų sukaktis
  • Miesto širdyje šventė – turgavietės 300 metų sukaktis
  • Miesto širdyje šventė – turgavietės 300 metų sukaktis
  • Miesto širdyje šventė – turgavietės 300 metų sukaktis
  • Miesto širdyje šventė – turgavietės 300 metų sukaktis
  • Miesto širdyje šventė – turgavietės 300 metų sukaktis
Indrės Kiseliovaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

>Nupušom

Valdininkai, kaip ir kiti valdžiagyviai net miegodami regi kaip jie vadovauja jaunimui, kaip pas juos plūsta jauni žmonės o ponai tik dalina savo ,,auksines mintis" ir žarsto ,,zadanijas":D) Puikiai gyviai supranta kad jaunus ne tik lengva valdyti, apgauti ir jais manipuliuoti, bet ir išnaudoti savo tikslams. Galų gale nupirkti..Ar daug ką gali paprieštaraut vyresniam pvz.20 metų žmogus kai prieš save mato tokio amžiaus ''krieną'' ir dar netgi iš kokio žymesnio valdininkų ar politikų posto? Žinoma ne. O va čia ir gerovė valdžios niekšeliams..:D) Čia jums ne jedrioni, "mušti" ir nepasiduodantys pensininkai ar aktyvus vidutinio amžiaus piliečių kontingentas:D) Kuris iš karto pagauna jei suki uodegą, nori panaudot, ar kabini makaronus..:D)

Nupušom

Gal kalbininkai galėtų paaiškiunti, ką reiškia sakinys" jaunėjantis turgus"? Kas jame ...JAUNĖJA? Ką norima pasakyti tokia lėkšta fraze? Daržovėmis artistais, ar "ūkininko" prekyba iu sunkvežimio čia kvepia jaunyste?

LAPE SIAURINE

viskas karmanovui i karmana
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS