Mindauginių savaitgaliui Palangos ir Nidos viešbučiuose beveik neliko laisvų kambarių | KaunoDiena.lt

MINDAUGINIŲ SAVAITGALIUI PALANGOS IR NIDOS VIEŠBUČIUOSE BEVEIK NELIKO LAISVŲ KAMBARIŲ

Mindauginių savaitgalis į pajūrį privilios beveik dukart daugiau žmonių nei įprastai, o laisvų kambarių viešbučiuose beveik neliko – Palangoje ir Nidoje apgyvendinimo įstaigų užimtumas jau viršija 90 proc., o kainos viešbučiuose visai vasarai kilo dešimtadaliu.

„Šis (liepos antrasis savaitgalis – BNS) gaunasi ne visai ilgasis, tiesiog papildoma tokia viena diena, bet netgi du ar tris kartus daugiau atvyksta. Ypač esmė tokia, kad būtent nuo šio ilgojo savaitgalio, nuo Mindauginių, prasideda tas vasaros sezonas“, – BNS sakė portalo per 3 tūkst. skirtingų apgyvendinimo pasiūlymų prie jūros teikiančio portalo „priejuros.lt“ vadovas Laurynas Šertvyčius.

Anot jo, kaip ir anksčiau, didžiausio turistų srauto šiais metais sulaukia Palanga ir Nida. L. Šertvyčius taip pat pastebėjo, kad Šventojoje dažniau pradėjo lankytis didesnes pajamas uždirbantys poilsiautojai.

„Anksčiau kaip taisyklė buvo, kad Šventoji tai toks jau žemesnes pajamas gaunančių poilsiautojų kurortas, bet gerokai anksčiau. Dabar, kadangi ten atsirado ir naujų viešbučių, ir svečių namų ir galų gale apartamentų pačių, kurie nuomoja ir kambarių jau ne tik tuose senuose nameliuose, tai kažkiek pasikeitė ir tas poilsiautojas Šventosios penkerių–šešerių metų eigoje“, – sakė L. Šertvyčius.

Palangoje kambarių beveik neliko

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Laura Taučiūtė BNS teigė, kad ilgąjį liepos savaitgalį Palangoje užimta jau daugiau nei 95 proc. vietų pajūrio apgyvendinimo įstaigose.

„Palanga šiaip savaitgaliais vasaros sezono metu visada yra užimta, bet kai yra ilgasis savaitgalis, tai yra tikrai ženkliai didesnis užimtumas ir daugiau pritraukiame svečių Palangoje“, – pridūrė ji.

Anot Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės, dauguma žmonių savo keliones Palangą organizuoja iš anksto, o apskritai į Lietuvos pajūrį daugiausia žmonių atkeliauja liepos ir rugpjūčio mėnesiais.

„Šiandien dienai mes liepos mėnesį jau turime apie 80 proc. užimtumą Palangoje, rugpjūčio mėnesį jau siekia 65 proc. užimtumas (...). Didžioji dalis svečių užsisako, planuojasi iš anksto keliones. Jau birželio mėnesį užimtumas liepą buvo virš 70 proc., tai tikrai žmonės planuojasi savo atostogas“, – sakė L. Taučiūtė.

Šiandien dienai mes liepos mėnesį jau turime apie 80 proc. užimtumą Palangoje, rugpjūčio mėnesį jau siekia 65 proc. užimtumas.

Kainos nakčiai Nidoje – iki 300 eurų

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Edita Lubickaitė BNS teigė, kad viešbučių ir kitų apgyvendinimo įstaigų kainos kinta priklausomai nuo tomis dienomis vykstančių renginių, orų ir nevienodai tarp skirtingų apgyvendinimo įstaigų.

Ji taip pat pridūrė, kad liepos ilgąjį savaitgalį užimti jau beveik visi viešbučiai, tačiau pridūrė, kad tokiu užimtumu Neringa gali pasidžiaugti ne visada.

„Viešbučiai mus informavo, kad užimtumas šiuo savaitgaliu jau siekia 90–100 proc. (...) Privačiame sektoriuje rezervacijų intensyvumas mažesnis. (...) Šiandien atlikome pagrindinių viešbučių apklausą: tai dviviečių kambarių kainos liepos 6 dienos savaitgaliui varijuoja nuo 120 iki 309 eurų už naktį. (...) Maitinimo kainos šį sezoną, lyginant su praėjusiu, yra aukštesnės, pastebimas 10 proc. padidėjimas“, – sakė ji.

„Jau pastebima situacija, jog žmonių srautas didesnis tik savaitgaliais šią vasarą,  kitomis dienomis atvykstančiųjų ir nakvojančiųjų Neringoje gana mažai“, – pridūrė E. Lubickaitė.

Anot E. Lubickaitės, Neringoje daugiausia lankosi lietuviai, tačiau atvyksta ir vokiečių, latvių, lenkų.

„Neringa mėgstama lietuvių, kurie čia atvyksta tiek savaitgaliams, tiek ir ilgesnėms atostogoms. Ir dar – jie yra kasmet sugrįžtantys lankytojai. Iš užsienio šalių lankytojų išskirtume vokiečius, latvius, lenkus, prancūzus, amerikiečius“, – sakė „Agila“ vadovė.

Esamas tendencijas gali keisti orai

Vis dėl to, anot L. Taučiūtės, dėl pasikeitusios rezervacijų tvarkos, kambarių rezervacijų prognozės liepai ir rugpjūčiui gali keistis, o didžiausią įtaką pajūrio užimtumui daro ne nedarbo dienos, o oras.

„Labai daro įtaką oras – ir liepą ir rugpjūtį panašus užimtumas jeigu orai abu mėnesius geri, o jeigu vieną mėnesį yra fantastiškas oras, o kitą ne – tai tą mėnesį geresnis užimtumas ir atvirkščiai. (...) Po kovido yra pasikeitusios į naudą svečiui, kad rezervacijos sistema yra ženkliai lankstesnė jų atžvilgiu, nes svečias turi galimybę savaitę prieš, kai kur – trys ar penkios dienos prieš, atšaukti savo rezervaciją nepraradęs pinigų“, – sakė asociacijos vadovė.

„Jeigu turim šiai dienai, kad liepos užimtumas yra 80 proc. ir gali būti ar liūtys ar kas nors, tai žmogus turi teisę atsišaukti ir automatiškai gali pasikeisti tas vidurkis. Bendrą tendenciją aš galėsiu pasakyti tik rugsėjo mėnesį“, – pridūrė ji.

Pasak L. Taučiūtės, dėl infliacijos šiais metais pajūryje galima tikėtis dešimtadaliu didesnių kainų. Tuo metu „priejuros.lt“ vadovas teigė, kad kito tipo, ne viešbučių, apgyvendinimas šiais metas nė kiek nebrango: „Jeigu ir padidėjo kainos šiek tiek tai vieno kito objekto ir nežymiai.“

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė taip pat pabrėžė, kad pačio didžiausio lankytojų srauto pajūris sulaukia ne Mindauginių savaitgalio, o Palangos lenktynių „Aurum 1006 km“ metu, kurios šiais metais vyks liepos 19–22 dienomis.

„Tai yra vienintelis savaitgalis, kada paskutinę minutę galvojantys apie nakvynę gali jos negauti“, – pabrėžė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Kokios dar Mindaugines čia juk ne Mindaugo vardo diena minima o karaliaus karūnavimas. Bet kaimiečiaims (pas kuriuos viduje kaimas) tai mindauginės.

na

net neisivaiduoju ka veikti toj nidoj,maudytis negali,kainos didziules,taip ir trinasi nuo ryto iki vakaro,prieplaukoj arba slankioji taku palei marias.palangoj tas pats tukstanciai runkuliu trinasi basankej,pirmyn atgal.koks cia poilsis,o va nuskrendi i turkija ar ispanija,jura silta maistas pigesnis yra ka paziureti.bet runkuliams sueina ir ta nida ir palanga.

M

Jūra šalta,maistas ir nuoma brangiausia.Oras šaltas,ko ten trintis.Sėdai išskridai kur šiltas vanduo,maistas,viskas įskaiciuota,ir kainos normalios.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS