Mokesčių inspekcijai – naujas stogas | KaunoDiena.lt

MOKESČIŲ INSPEKCIJAI – NAUJAS STOGAS

Kapitalinio remonto sulaukė į Kultūros vertybių registrą įtrauktas pastatas, kuris prieš beveik aštuoniasdešimt metų Herkaus Manto gatvėje iškilo kaip pirmoji miesto taupomoji kasa.

Herkaus Manto gatvėje 2-uoju numeriu pažymėtas pastatas priklauso penkiems savininkams. Dalis jo priklauso ir Mokesčių inspekcijai.

Šios įstaigos darbuotojai jau senokai skundėsi, kad pastato stogas nėra sandarus, jo būklė buvo apverktina, todėl nuspręsta imtis kapitalinio remonto darbų.

"Darbai pradėti liepos mėnesį, jų metu keičiamos stogo laikančiosios konstrukcijos, jo danga. Stogo bendras plotas siekia apie 1,5 tūkst. kv. m. Bendra darbų vertė viršija 215 tūkst. eurų. Tačiau ši suma proporcingai bus padalyta penkiems pastato bendrasavininkiams“, – komentavo Klaipėdos AVMI viršininkas Audrius Morkūnas.

Stogo kapitalinis remontas buvo būtinas dėl itin prastos jo būklės – puvo jo laikančiosios konstrukcijos, kilo grėsmė, kad nuo stogo ims kristi čerpės, lietaus vanduo bėgo į pastato vidų.

Atlikus namo stogo techninės būklės įvertinimą, ekspertai nustatė, kad tiek stogo laikančiosios konstrukcijos, tiek čerpių stogo danga yra susidėvėjusi, avarinės būklės. Rekomenduota keisti mūrtašius, gegnes, stogo medines konstrukcijas, čerpes, lietvamzdžius ir kitas konstrukcijas.

„Stogo kapitalinio remonto darbai buvo perkami vadovaujantis viešųjų pirkimų įstatymo nustatyta tvarka, sutartis pasirašyta su mažiausią darbų kainą pasiūliusiu rangovu, kuris atitiko visus keliamus reikalavimus. Kadangi pastatas yra paminklosauginėje teritorijoje, vykdydamas darbus rangovas turės laikytis visų paminklosauginių reikalavimų. Darbų saugą užtikrina rangovas“, – akcentavo A.Morkūnas.

Kapitalinio remonto darbus rangovas turi užbaigti iki gruodžio 1 d. Jie organizuojami keliais etapais. Vėliau darbai persikels į Vytauto gatvę, kad kuo mažiau būtų trukdoma praeiviams. Ši rekonstrukcija Mokesčių inspekcijos veiklos netrikdys.

Šis pastatas yra įtrauktas į Kultūros vertybių registrą, jis pastatytas 1938 m. Jo autorius – miesto statybos patarėjas, architektas Paulis Giesingas, todėl šis namas dar buvo vadinamas Giesingo namu. Pirminė jo paskirtis – miesto taupomoji kasa.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vytautas Lupeika

Čia viskas gerai ir teisingai.Tačiau miesto valdžia , žinodama griūnančias fasado sienas ,nieko nebedaro šalia tos pačios Inspekcijos esančiam ,taip pat paveldosauginiam , pastatui Liepų 3 .Iš gatvės pusės prieš pusantrų metų paremontavo , tačiau kiemo pusėje siena griūva,laiptai nuvirtę,lietvamzdžiai ir pastogės supuvę,langų rėmai sutręše , krenta lauk...Vicemere,kuris rūpinasi miesto ūkiu ,užeikit į kiemą,pažiūrėkit,prašom...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS