N. Laužikienė traukiasi iš Klaipėdos savivaldybės | KaunoDiena.lt

N. LAUŽIKIENĖ TRAUKIASI IŠ KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖS

  • 32

Nuo trečiadienio, balandžio 1-osios, buvusi Lietuvos kultūros viceministrė, Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė, vadovaus J.Šliūpo memorialinės sodybos muziejui Palangoje, kur laimėjo konkursą dar kovo pradžioje.

N.Laužikienė patvirtino, jog jos pasitraukimas iš Klaipėdos savivaldybės yra ne balandžio pirmosios pokštas.

Moteris teigė, kad Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinio J.Šliūpo memorialinės sodybos vadovo konkurse ji dalyvavo dar kovo 6 d. Vėliau jai buvo pranešta, jog ji tą konkursą laimėjo.

N.Laužikienė pripažino, jog atlyginimas, palyginus su gauta alga Klaipėdos savivaldybėje, bus gerokai mažesnis, tačiau esą permainų reikėjo.

Iki balandžio 1 d. Klaipėdos savivaldybėje turėjo būti baigta administracinė reforma. Departamentų direktorių pareigybės turėjo būti panaikintos, o visiems buvusiems direktoriams pasiūlytos vyriausiųjų patarėjų vietos.

N.Laužikienė su pasiūlymu nesutiko ir nusprendė pasitraukti.

N.Laužikienė yra baigusi istorijos mokslus. Kažkada trejus metus dirbo Turizmo biuro ekskursijų vadove, vėliau – Paminklų apsaugos ir kraštotyros draugijoje.

Paskui, kai kultūros ministru buvo Arūnas Gelūnas, dabartinis Lietuvos dailės muziejaus direktorius, N.Laužikienė buvo jo pavaduotoja.

Kaip viceministrė ji kuravo regioninės kultūros, paveldo, informacinių sistemų, susijusių su muziejais ir bibliotekomis, sritis.

Pastaraisiais metais N.Laužikienė dirbo Klaipėdos savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktore.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Antanas

Seniai buvo laikas i pensija.Miesto kulturine veikla apverktina.

Elena

Manau kad ši ponia laimėjo konkursą todėl kad yra konservatorė nes kitų Palanga neįsileidžia ojuk Jos amžius pensijinis

JANKAUSKIENE JURATE

SAUSMIZE
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS