NATO domisi Klaipėda | KaunoDiena.lt

NATO DOMISI KLAIPĖDA

Klaipėdos savivaldybėje lankėsi NATO pajėgų integravimo vieneto Lietuvoje kariai. Jų apsilankymo tikslas – pristatyti savo veiklą ir susipažinti su civilinės saugos situacija bei bendra padėtimi uostamiestyje.

Pasak Klaipėdos mero pavaduotojo Arūno Barbšio, NATO pajėgų integravimo vienetą Lietuvoje sudaro 40 asmenų, tarnybą atlieka karininkai iš 11 skirtingų NATO valstybių.

"Tai – 14 asmenų delegacija, vadovaujama naujojo vado pulkininko Peterio Nielseno. Jie atvyko susipažinti su padėtimi uostamiestyje, pavojingais objektais, civilinės saugos situacija, uosto vystymosi perspektyvomis bei pristatyti savo veiklą. Esant reikalui, jie rūpintųsi NATO pajėgų atvykimu į Lietuvą, o vienas pagrindinių "kanalų" – Klaipėdos uostas. Be to, integravimo vienetas sukurtas dar 2015-aisiais būtent tam, kad rūpintųsi, jog iš kitų NATO šalių atvyktų pagalba. Tikėkimės, kad jos neprireiks, bet reikia būti pasiruošus", – kalbėjo A.Barbšys.

Klaipėdos savivaldybės atstovai svečiams papasakojo apie Klaipėdos uostamiestį. Atskiras dėmesys buvo skirtas civilinės saugos, kolektyvinių saugos pastatų, slėptuvių ir pavojingų objektų klausimams aptarti.

Klaipėdoje svečiai lankėsi dvi dienas, kita jų kelionė veikiausiai bus į kitas Lietuvos savivaldybes.

"Tam, kad galėtų tinkamai čia integruoti NATO pajėgas, to vieneto atstovai lankosi svarbiuose strateginiuose objektuose Lietuvoje, bendradarbiauja su įvairiomis organizacijomis bei savivaldybėmis", – sakė mero pavaduotojas.

Pastarąjį kartą NATO pajėgų integravimo vieneto atstovai Klaipėdos savivaldybėje lankėsi 2016 m.

Gairės: NATO, kariai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS