Nauja paslauga knygų mylėtojams Klaipėdoje – įsibėgėja: sulaukė nemažo susidomėjimo | KaunoDiena.lt

NAUJA PASLAUGA KNYGŲ MYLĖTOJAMS KLAIPĖDOJE – ĮSIBĖGĖJA: SULAUKĖ NEMAŽO SUSIDOMĖJIMO

Neseniai uostamiestyje startavusi nauja nemokama paslauga „Knygos į Jūsų namus“ įsibėgėja. Kol kas ji teikiama tik Žvejybos uosto rajone gyvenantiems knygų mylėtojams, kurie dėl amžiaus ar fizinės negalios neturi galimybių patys atvykti į biblioteką.

Knygas į namus pristato Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Kalnupės padalinio bibliotekininkai.

Nors naujiena apie paslaugą pasigirdo praėjusią savaitę, jau sulaukta nemažo skaitytojų susidomėjimo. Pasak bibliotekos padalinio vedėjos Mildos Skutulaitės-Gaubės, žmonės šiuo pasiūlymu labai džiaugiasi.

„Turime išties nemažą susidomėjimą. Žmonės labai patenkinti, reaguoja labai gerai, visiems patinka ši paslauga. Knygas nešame ne tik tiems, kurie patys negali vaikščioti, bet ir tiems, kurie karantinuojasi. Žmonės neturi ką veikti tuo laikotarpiu, o skaityti nori. Per karantiną buvo sumažėję skaitytojų, visi bijojo užsikrėsti, tad ši paslauga – geras pasiūlymas. Mes patys nešame knygas. Atstumas nedidelis, eidami užtrunkame vos 10–15 minučių“, – kalbėjo M.Gaubė.

Turime išties nemažą susidomėjimą.

Pašnekovės teigimu, žmonės kartais pakalbina ir pačius bibliotekininkus, kadangi po karantino daugelis išsiilgę gyvo bendravimo.

„Kai tik atvėrėme bibliotekos duris, čia būdavo eilės žmonių. Dauguma jų tebenori kalbėtis, išsipasakoti, papasakoti savo istorijas“, – tikino padalinio vedėja.

Šiuo metu skaitytojai itin susidomėję romanais ir detektyvais.

„Neseniai labai populiarios buvo Kristinos Sabaliauskaitės „Silva rerum“ visos keturios dalys, po šių sekė kiti jos kūriniai, „Petro imperatorė“, bet jau praėjo ta mada. Dar prieš tai skaitė ir „Pilkųjų atspalvių“ dalis. Yra labai daug tokių knygų, dėl kurių užeina bumas. Šiuo metu daugiausia žmonės skaito romanus ir detektyvus – tai vienos populiariausių knygų. Taip pat itin ima knygas, susijusias su kelionėmis, nes galbūt ruošiasi kažkur keliauti vasarą, skaito psichologines, saviugdos knygas ir, žinoma, ima knygutes vaikams“, – paaiškino M.Gaubė.

Norint užsisakyti knygą, tereikia kreiptis bibliotekos telefono numeriu. Vienas skaitytojas gali užsisakyti iki dešimties knygų. Bibliotekininkas jas pristatys sutartu laiku. Knygos skolinamos vieno mėnesio laikotarpiui, tačiau yra galimybė terminą pratęsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

E.

Nūnai susidomėjimą kelia Rusija ir apsiginklavimas. O kas link prabangos skaityti - tai tik Šv. Raštą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS