Naujajai Klaipėdos turgavietei – 35-eri metai | KaunoDiena.lt

NAUJAJAI KLAIPĖDOS TURGAVIETEI – 35-ERI METAI

Lygiai prieš 35-erius metus pietinėje Klaipėdos miesto dalyje buvo atidaryta Naujoji turgavietė su specialiais paviljonais, skirtais prekybai žuvimis ir mėsai. Per šiuos dešimtmečius klaipėdiečiai pamėgo šią turgavietę, kurioje vieni dirba, kiti nuolat ateina apsipirkti.

Šeštadienį nuo pat ryto turguje vyravo šventinė nuotaika, žmonės skubėjo apsipirkti prieš artėjančias Velykas.

Be to, minint turgavietės sukaktį, čia sulaukta svečių – prekybininkų iš Latvijos.

„Tiesą sakant, ne mes ieškojome latvių, o latviai surado mus. Maždaug apie 20 latvių prekybininkų, amatininkų atvyko į Klaipėdą ir visą šeštadienį prekiaus mūsų turgavietėje“, – kalbėjo Naujojo turgaus vadovas Viačeslavas Karmanovas.

Astos Dykovienės nuotr.

Per tuos 35-erius metus daug kas pasikeitė mūsų valstybėje, o turgus liko, kaip buvo.

Svečiai iš Latvijos atsivežė pagal jų tautiškus receptus pagamintus rūkytus mėsos gaminius, naminės ruginės duonos, putojančius gėrimus ir žolelių arbatas, netrūko ir įdomių amatininkų dirbinių.

Nuo pat ryto, kaip ir kiekvieną savaitgalį klaipėdiečiai gana gausiai sukinėjosi Naujojoje turgavietėje, ieškodami jiems reikalingų pirkinių.

„Per tuos 35-erius metus daug kas pasikeitė mūsų valstybėje, o turgus liko, kaip buvo. Kitaip ir negalėjo būti, tikiu, kad dar šimtus metų turgūs gyvuos, nes turgus tarsi gyvas organizmas. Aišku, per tuos metus keitėsi ir turgaus struktūra, ir prekės, tačiau bendravimas, ragavimas, derėjimasis – ta turgaus dvasia išliko“, – tikino turgaus direktorius.

GALERIJA

  • Naujajai Klaipėdos turgavietei – 35-eri metai
  • Naujajai Klaipėdos turgavietei – 35-eri metai
  • Naujajai Klaipėdos turgavietei – 35-eri metai
  • Naujajai Klaipėdos turgavietei – 35-eri metai
  • Naujajai Klaipėdos turgavietei – 35-eri metai
  • Naujajai Klaipėdos turgavietei – 35-eri metai
Astos Dykovienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pagarba

Asmeniškai nuotaiką pakėlė gyva muzika grupė ,,Pečius griūn,, šaunūs muzikantai , geros dainos. Sėkmės jiems.

Susidomėjus

o man labai įdomu kokį mokestį už vietą mokėjo žmonės ,,prie Smetonos laikų"O sovietmečiu? O kokie mokesčiai dabar yra pvz. Lenkijos ar Ispanijos turguje? Galų gale - Vokietijoje? Kažkaip man atrodo kad tokie mokesčiai(40Eū už dieną) yra beprotybė. Negi gali sau užsitikrinti kad tu viską parduosi ir ne tik padengsi tą mokestį, bet ir užsidirbsi? Nu žodžiu..Kreivų veidrodžių karalystėje toliau siautėja Vanagas (teisė griebt, atimt ), Gyvatė (teisė apgaut ir susidorot) ir žinoma Rupūžė ( tyčiotis iš aplinkinių, ir ciniškai demonstruot savo nebaudžiamą, įstatymų įteisintą šlykštumą)

Klaipedietis

Tai kad kalbejo kad uz vieta po 40€ mokejo. Plius atvaziavimas plius patentai. Reikejo papildomai lietuviu prekiautoju pasikviest. Kazkaip slabnai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS