Naujienos Klaipėdos uoste: yra galimybė perimti dalį krovinių iš Ventspilio | KaunoDiena.lt

NAUJIENOS KLAIPĖDOS UOSTE: YRA GALIMYBĖ PERIMTI DALĮ KROVINIŲ IŠ VENTSPILIO

Jungtinėms Valstijoms įvedus sankcijas Ventspilio merui Aivarui Lembergui, Ventspilio laisvojo uosto administracijai ir dar trims organizacijoms, Klaipėdos uostas sako matąs galimybių perimti dalį į Latvijos uostą gabenamų krovinių.

Klaipėdos uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas pažymi, kad pagrindiniai į Ventspilio uostą keliaujantys kroviniai yra iš Rusijos – anglis ir naftos produktai.

Anot jo, nė viena Klaipėdos uosto įmonė nekrauna anglies, todėl perimti būtų galima nebent naftos produktus.

„Šansų visada yra. Anglies mes neturime kur krauti Klaipėdoje, o naftos produktus yra galimybių prisivilioti, tai manau, kad įmonės tą ir darys“, – BNS sakė A. Drungilas.

Mes stebime situaciją rinkoje ir esame pasiruošę pasiūlyti konkurencingas sąlygas.

Pasak jo, jei kroviniai būtų pervilioti maksimaliai, kiek gali Klaipėdos uosto terminalai, tai būtų galima kalbėti apie 2 mln. tonų naftos produktų: „Tai nėra labai didelis kiekis Klaipėdai“.

Anot A. Drungilo, Ventspilio uostas Klaipėdai yra konkurentas, kaip ir visi regiono uostai, bet nepaisant to, jis tvirtina nesidžiaugiąs, jog Ventspilio krovos apyvarta galbūt mažės.

„Ventspilis iš esmės dirba tik su rusais, dalinai su Baltarusija, tai iš tikrųjų sankcijos atsilieps apyvartai. Bet tai mūsų nedžiugina, nes konkurentai praranda, tada dairosi į mūsų klientus, dempinguoja kainas ir tada mums tenka įsivelti į didesnę konkurencinę kovą“, – teigė A. Drungilas.

Tuo metu naftos krovinius gabenantys „Lietuvos geležinkeliai“ plačiau situacijos nekomentavo.

„Mes stebime situaciją rinkoje ir esame pasiruošę pasiūlyti konkurencingas sąlygas“, – BNS sakė bendrovės atstovas Mantas Dubauskas.

Pirmadienį paskelbus, kad JAV įveda sankcijas A. Lembergui, jis vėliau antradienį pranešė pasitraukiąs iš Ventspilio uosto valdybos. Sankcijos įvestos Ventspilio uosto valdybai, Ventspilio plėtros agentūrai, Verslo plėtros asociacijai ir Latvijos tranzito verslo asociacijai.

JAV iždo departamentas pranešė, kad šių priemonių pagal 2016 metų vadinamąjį Magnitskio įstatymą imamasi prieš asmenis, kurie „savo neteisėta veikla toliau griauna stabilių, saugių ir funkcionuojančių visuomenių pamatus“.

OFAC pranešime nurodoma, kad bendradarbiavimas su A. Lembergu ir minėtomis organizacijomis per 30 dienų turi būti nutrauktas.

Antradienį taip pat paskelbta, kad Latvija nacionalizuoja Rygos ir Ventspilio uostus.

Latvijos premjeras Krišjanis Karinis teigė, kad nacionalizuojant uostus bus visiškai nutraukti ryšiai su A. Lembergu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

>Xa xa

eik siknon ruske su savo bojaryšniku. Kita kart ka nors naujo sugalvok kai čia garinsi actą

Xa xa

apsiraminkit, apsimyzę vatnikai, musu braliukai latviai tikrai susitvarkys savo reikalus ir išsivedins nuo sitos smarves, o jus ten laikykites, kaip medvedevas sake - "deneg net, no vy tam derzytes" ir toliau bojarysniko bonke apsikabine saukit no za to krym nas iki ausu apsisike ubagai; net olimpiadoje nebedalyvausit uz dopingo vartojima valstybiniu lygmeniu su FSB pridedanga, apgailetini nevykeliai:)))

jureiviui

Gerai rašai. Tik kitą kart per Transleiteri perleisk nes jaunimas nemoka rusų kalbos ir tikrai nesivargins teksto vertimu. O teisybę reikia platinti. Kad jie žinotų. Užkniso jau tie pseudopatriotai visuotinai plaunantys smegenis visuomenei. Su viena tiesa. ( Kaip SSSR. ).Kai tuo pat metu sudas yra ir sudas daromas. Mūsų Valstybė, turinti jūros vartus, galėtų iš to gyventi ir vargo nematyti, bet per nemokančią ( o gal nenorinčią) valdžią ir veidmainius partijų pakalikus net sakyti apie tai, kad valstybinis turtas, valstybinis jūrų verslas yra be sąžinės nusavintas, negalima. O ir info apie tai nerasi..Tik pagyras kaip kraunama, vežama ir koks bus (tas idiotiškas ir niekam nereikalingas) išorinis uostas..Net saldu patampa kai pagalvoju koks mūsų, Lietuvos Valstybei priklausantis, uostas ir kadir nedidelis laivynas galėtų būti..Kaip žaisliukas.. Bet kam to reikia jeigu megavągių karavanai, jau sudraskę ką gali, toliau laukia pasimti sau kas liko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS