Naujoji vaikų poliklinika – bendromis jėgomis | KaunoDiena.lt

NAUJOJI VAIKŲ POLIKLINIKA – BENDROMIS JĖGOMIS

Simboliškai perkirpus geltoną juostą paminėtas svarbus įvykis – užbaigti naujo Klaipėdos vaikų ligoninės korpuso – Vaikų konsultacinės poliklinikos statybų darbai.

Po intensyvių statybų, derybų ir kitų procesų, lėmusių šio pastato atsiradimą, mažiesiems pacientams ir jų tėveliams poliklinika nuo šiol bus ne tik patogesnė, bet ir teiks kokybiškesnes paslaugas.

Anot Klaipėdos vaikų ligoninės vadovo, vyriausiojo gydytojo Virginijaus Žalimo, jau patvirtinti visi statybų pabaigimo ir perdavimo aktai, beliko sutvarkyti tik paskutinius juridinius dokumentus.

„Mūsų konsultacinė poliklinika buvo čia šalia, bet ji neatitiko jokių šiuolaikiškų standartų – turėjome mažus kabinetus, mažus koridorius, siaurus laiptus, kiekvieną kartą susidurdavome su iššūkiais tiek dėl pacientų patekimo, tiek ir dėl mūsų gerbiamų kolegų patekimo į konsultacinę polikliniką. Buvo visokių niuansų – ir kojų pasisukimų, ir visokių linksmybių“, – statybų proceso niuansus vaizdžiai pristatė V. Žalimas.

Naujajame pastate bus teikiamos antrinio ir tretinio lygio paslaugos Klaipėdos krašto vaikams, tad jau dabar formuojama kur kas didesnė specialistų komanda.

Anot V. Žalimo, pandemijos metu projektą įgyvendinti sekėsi nelengvai dėl kylančių kainų.

„Bet statybininkai ir mūsų konsultantai bendromis jėgomis padėjo pastatyti šiuolaikišką, nuostabų pastatą. Mūsų visa bendruomenė tikrai džiaugiasi. Konsultacijos vyks sklandžiai, tikimės, kad į mūsų darnų kolektyvą, turbūt patį geriausią visame mūsų krašte, dar įsilies daug kolegų iš visos Lietuvos ir padės mums sunkiame darbe gydant mūsų mažuosius pacientus“, – sakė V. Žalimas.

Perkirpus juostą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas palinkėjo, kad čia atvykę mažieji pacientai iš jos išeitų ne tik sveikesni, bet ir laimingesni.

Statybų pradžia 2020 m. spalio 22 d. buvo paženklinta tradiciniu simboliu: čia buvo įkasta kapsulė su atminimo tekstu, liudijančiu, kad vaikų gerove rūpinamasi realiais darbais.

Projektą įgyvendino bendrovė „Rūdupis“ – atestuota statybos įmonė, turinti teisę būti ypatingų statinių statybos rangovė statant, rekonstruojant, renovuojant ir remontuojant.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS