Neįprasta klaipėdiečių šeimos pramoga: savadarbiu plaustu – įveikti Nemuną | KaunoDiena.lt

NEĮPRASTA KLAIPĖDIEČIŲ ŠEIMOS PRAMOGA: SAVADARBIU PLAUSTU – ĮVEIKTI NEMUNĄ

Klaipėdiečių šeima, vietoj atostogų užsienyje, pasirinko neįprastą pramogą – ekspediciją savadarbiu plaustu, kuriuo žada įveikti Nemuną nuo Kauno iki Kuršių marių.

Danielius Djačkovas pasakojo, kad kelionės plaustu idėją pasiskolino iš vieno užsienyje lankyto viešbučio, kuris poilsiautojams siūlė pramoginius pasiplaukiojimus plaustu.

„Būdamas Tailande, panirau specialiai apžiūrėti tokį savadarbį plaustą, kuriuo turistai galėdavo nuplaukti į jūrą pasideginti. Pastudijavęs, kaip jis pagamintas, nusprendžiau pats sumeistrauti tokią plaukiojimo priemonę. Tam panaudojau   metalines statines“, – pasakojo klaipėdietis.

Vyras plaustą pasigamino per porą mėnesių.

„Aš nesu stalius, bet turiu rankas, kaip žmona sako, iš teisingos vietos augančias. Sutvirtinau 12 statinių, kurių kiekviena – 200 litrų talpos. Plaustas sutvirtintas medinėmis lentomis, o jo viršus apkaltas terasinėmis lentomis“, – pasakojo vyras.

Šeima plauste įsirengė palapines, susikrovė kelioninę mantą, o dalį plausto išklojo dirbtine žolės danga, kad būtų maloniau leisti laiką.

Klaipėdiečių šeima tikino nevalganti mėsos, tad į kelionę teko krautis košių, konservų ir makaronų atsargų.

„Mes planuojame stoti pakrantėse ir viliamės, kad bulvių ir kiaušinių galėsime nusipirkti iš vietos ūkininkų. Ne, į kuprą nebijau gauti. Aš tikiu gerosiomis žmonių savybėmis“, – juokėsi klaipėdietis.

Vyras nuogąstavo tik dėl vieno dalyko – pakeliui galinčių pasitaikyti seklumų.

„Specialių navigacinių žinių neturiu, bet tikimės, kad pavyks suvaldyti plaustą srovėje. Gal teks ir pairkluoti, o fizinis krūvis – tik į naudą. Stengsimės į upės farvaterį nelįsti, laikysimės arčiau kranto. Visko gali būti, net krapštytis iš seklumų. Bet mano žmona yra labai stipri moteris, aš ja pasitikiu“, – teigė D.Djačkovas.

Viena sunkiausių problemų klaipėdiečiams buvo pasienio leidimų gavimo klausimas.

„Leidimus, kurie suteikia teisę būti pasienio zonoje, dabar galima gauti internetu, tačiau, nors ir padedant pasienio pareigūnams, tai buvo labai sudėtinga“, – tikino klaipėdietis.

Plaustą klaipėdiečiai nugabeno į Kauną. Juo  kelionę Nemunu pradėjo nuo valčių nuleidimo prieplaukos, netoli centro.

Šeima numatytą kelionės ruožą bandys įveikti per savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

ACDC

Geros kelionės Dani!

paskutiniam

Jūs kuriame amžiuje gyvenate, Prūsija? :DDD Gal norėjote parašyti SSrusiją?

Anonimas

Lietuvos pasienieciai susaudys kad nepabegtumet i Prusija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS