Neliko nelegalios kačių šėryklos? | KaunoDiena.lt

NELIKO NELEGALIOS KAČIŲ ŠĖRYKLOS?

Prie jūros, šalia prabangių namų kvartalo likęs vienas sutrūnijęs namelis prieš kelias dienas buvo užsandarintas. Tai sukėlė kačių mylėtojų pyktį.

Giruliuose esančioje Skautų gatvėje, prie pat kopų, suformuotuose keliuose privačiuose sklypuose daugybę metų trūko tvarkos.

Šalia žalių namelių šmirinėjančios katės netgi tapo savotiška pramoga pajūryje besilankantiems žmonėms ir vietos gyventojams – šie beglobius gyvūnus aprūpina maistu, žiemomis – šiltais apklotais nė nesusimąstydami, kad teršia aplinką.

Kontrolieriai vis reikalaudavo, kad sklypų savininkai susitvarkytų, nušienautų teritoriją, susirinktų šiukšles, užkaltų langus.

Ne per seniausiai vienas Skautų gatvėje buvusių namelių buvo nugriautas, o antrojo atviros angos – užsandarintos, kad į jį nepatektų benamiai, laukinės katės.

Tokį poelgį gyvūnų globėjai pavadino beširdišku.

Žmonės abejojo, ar prieš uždarant skyles visos katės buvo išvarytos į lauką.

Vis dėlto, kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovai, tvarkos tiek mieste, tiek pajūrio teritorijoje reikia laikytis.

Todėl fiziniam asmeniui, atsakingam už sklypo priežiūrą, buvo išsiųstas raginimas apsikuopti.

To nepadarius jam grėstų administracinė atsakomybė.

"Kiek anksčiau buvome parašę jiems reikalavimą imtis veiksmų, tačiau negavome atsakymo, ar jis buvo įvykdytas. Galbūt sutapimas, galbūt mūsų paragintas savininkas apsitvarkė", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Šią savaitę kontrolieriai žada užsukti į Girulius ir patys įvertinti situaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Ne kas Lietuvoje

Kuo tie niekuo dėti gyvūnai užkliuvo? Tegul gyvena. Tegul atlieka kastracija sterilizacija ir tegul pastato tvarkingus namelius beglobiukams. Ką jie padarė? Kuo nusikalto? Žmonės kuo toliau, tuo daugiau degraduoja, kenčia gyvūnai, kurie tiesiog gimė, gyvena, miršta... Už juos atsako žmonės, bet kiek dabar yra tikrų žmonių? Su tikromis vertybėmis? Ne su plastmase persmelktomis smegenimis... Liūdna ir graudu.

Kontrolieriams

Bauskite kas uzkale gyvus katinelius ir mazinkite mieste bomzu populiacija.numyzti manu kampai.smarve.

......

Tai savivaldybe neigali? Juk gali pastatyti kaciu namelius.kokie ten kontrolieriai besirdziai. Savivaldybe moka kas men karantinavimo tarnybai pinigus uz kaciu strerelizacija.kodel mieste didina kaciu populiacija.juk apsiziojo miesto kates sterelizuoti? Issirinkot dudoriu.tai kaip suprantu jam gyvunai nerupi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS