Neringoje bus renkama daugiau savivaldybės tarybos narių | KaunoDiena.lt

NERINGOJE BUS RENKAMA DAUGIAU SAVIVALDYBĖS TARYBOS NARIŲ

Neringoje keisis 2023 metais renkamos savivaldybės tarybos narių skaičius, lyginant su 2019 metais.

Kaip informuoja Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), Neringos savivaldybėje bus renkama dviem savivaldybės tarybos nariais daugiau, nei 2019 metais.

Kauno rajono savivaldybėje bus renkama keturiais savivaldybės tarybos nariais daugiau. Kėdainių rajono savivaldybėje bus renkama dviem savivaldybės tarybos nariais mažiau, o Lazdijų ir Pakruojo rajonų savivaldybių tarybose mažės po keturis savivaldybės tarybos narius.

Daugiausia savivaldybės tarybos narių bus renkama Vilniaus miesto savivaldybėje, t. y. 51, nes šioje savivaldybėje gyvena daugiau nei 500 tūkst. gyventojų. Mažiausias skaičius bus renkamas Birštono savivaldybėje – 15 savivaldybės tarybos narių.

VRK duomenimis, bendras renkamų savivaldybių tarybų narių skaičius sumažės iki 1498 (2019 metais buvo renkami 1502 savivaldybių tarybų nariai). 2023 metais renkami savivaldybių merai nebeturės savivaldybių tarybų narių mandato, todėl renkamų šešiasdešimties savivaldybių merų skaičius neįskaičiuojamas į bendrą renkamų savivaldybių tarybų narių skaičių. 

Vyriausioji rinkimų komisija, rengdamasi 2023 m. savivaldybių tarybų ir merų rinkimams, priėmė sprendimą dėl renkamų savivaldybių tarybų narių skaičiaus, reikalingų surinkti parašų skaičiaus ir kandidatų skaičiaus sąraše.

Sprendimas priimtas remiantis 2022 m. sausio 1 d. Gyventojų registre fiksuotu savivaldybių gyventojų skaičiumi ir šių metų rugsėjo 1 d. įsigaliosiančio Rinkimų kodekso nuostatomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kuo daugiau tarybos nariu - tuo daugiau - chaoso

kuo daugiau sumaisties - tuo lengviau manipuliuoti ir bizniuka daryti..

komedija tesiasi

na ka, reikes daugiau butu jiems :D, kur paskui pernomuos. o siaip tai, su registruotais 3500 gyventoju ir nuolatiniu 1500 gyventoju kaime, reikia tiek valdininku? bent jau keleta seniuniju zinau lietuvoje kur yra apie 3000 tukstancius gyventoju ir jokiu ten jie tarybos nariu neturi nei ka, o turi seniuna ir kelis klerkus siaip sprendiziandzius kazka,,,mano nuomone neringa turi priklausyti klaipedos rajono savivaldybei, ten tai yra rajonas su savo seniunija, ir tiek, ten kaimas ta neringa, nesuprantu,

šitam vagių užutekiui

reikia įvesti tiesioginį valdymą ir kuo greičiau, kol dar kas nors liko galutinai nesuniokota

SUSIJUSIOS NAUJIENOS