Neringoje slaugomi senjorai liks be maisto? | KaunoDiena.lt

NERINGOJE SLAUGOMI SENJORAI LIKS BE MAISTO?

  • 15

Konflikto neištvėrę maitintojai nutraukė tiekimo sutartį, praneša LNK.

Neringos pirminės sveikatos priežiūros centro Slaugos skyriuje prižiūrima iki dvylikos nevaikštančių, savimi pasirūpinti neįstengiančių senolių. Čia dirba vienuolika darbuotojų. Pastarieji nenori viešai rodytis, bet skundžiasi darbe patiriantys stresą ir net patyčias.

Slaugytojos rodo vėžimėlį keturkojams, kuriuos tris kartus per dieną iš kavinės ligoniams turėtų vežti maistą.

„Administracijai juokinga. Jie sako, kad su šiuo vėžimėliu vežti maistą net daug lengviau, nei vartyti, maudyti žmogų ar kitaip juo rūpintis“, – žurnalistams pasakojo slaugytojos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Ir be tokio lakstymo po Nidą slaugytojos sako sunkiai dirbančios, nuo ligonių atsitraukti negalinčios. Bėdos nebuvo, kai maistą iš kavinės atveždavo greitosios pagalbos vairuotojai. Bet nuo liepos situacija pasikeitė.

„Greitąją pagalbą perėmė kita įstaiga – jos savivaldybei nebepriklauso. Viskas dabar kontroliuojama iš Kauno“, – teigė Neringos meras Darius Jasaitis.

Kai slaugytojos sukilo ir atsisakė papildomo darbo, jo ėmėsi ūkvedys.

„Buvau tame susirinkime su tarybos nariais ir mes apsitarėme, kad tą mėnesį, kol sutartis dar galioja, aš atvešiu pusryčius ir pietus darbo dienomis. Savaitgaliais, švenčių dienomis ir vakarienes atveža kavinė. Bet visi puikiai žinome, kad 14 d. bus problema“, – situaciją nupasakojo įstaigos ūkvedys Ovidijus Gakas.

Kilus skandalui, nutiko dar didesnė bėda – neliko maitintojo.

„Pateikė prašymą nutraukti sutartį ir nuo rugpjūčio 14 d. mes nebeturime maisto tiekėjo mūsų pacientams“, – blogas naujienas pranešė pirminės sveikatos priežiūros centro teisininkė Erika Liauksminė.

Pateikė prašymą nutraukti sutartį ir nuo rugpjūčio 14 d. mes nebeturime maisto tiekėjo mūsų pacientams.

Neringoje rasti naują maisto tiekėją, kai per dieną ligonius tenka pamaitinti už 12 eurų, sunki misija.

„Tai yra labdaringas projektas bet kuriam verslui. Kaip žinome, ne sezono metu užsidaro daugelis kavinių. O tikėtis, kad kažkas iš Klaipėdos tiek porcijų atveš, tai jų kaina išaugs sunkiai įsivaizduojamom sumom“, – aiškino Neringos meras.

Kad slaugomi neringiškiai neliktų alkani, Neringos valdžia žvalgosi į mokyklų ar darželių virėjus. Taip pat žada aiškintis, ar mobingas gydymo įstaigoje tikrai klesti. Net bandančių sutaikyti vadovybę ir darbuotojus ieško ir spėlioja, kodėl vykdantys greitųjų reformą, neringiškius apgavo.

„Žadėjo geresnes, greitesnes ir patogesnes paslaugas. Tačiau jau dabar vasarą vietoj trijų greitųjų liko tik dvi, nes trūksta žmonių. Vadinasi, trečiam sužeistam ar sunegalavusiam žmogui greitosios pagalbos nelieka“, – piktinosi D. Jasaitis.

Slaugomiems senoliams rasti naują maitintoją paskelbtas konkursas. Ar jis bus sėkmingas, paaiškės rugpjūtį.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Jooo

Atimineti maista is senu - vienintelis ka korumpuotas meras jasaitis tesugeba.

laikraštis neturi korepondentu

Kad lnk turinys tv reportažai perspausnimi???

Klaipėdietis

Meras dejuoja ,bet galėtu dalį rinkliavų skirti maisto išvežiojimui.Tikrai ne greitosios pagalbos tas darbas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS