Netvarka bado akis klaipėdiečiams: kas išpjovė medžius kapinėse – mįslė | KaunoDiena.lt

NETVARKA BADO AKIS KLAIPĖDIEČIAMS: KAS IŠPJOVĖ MEDŽIUS KAPINĖSE – MĮSLĖ

Artimųjų amžino poilsio vietą Joniškės kapinėse lankiusią klaipėdietę stebina, kaip ji mano, kapinių prižiūrėtojų nerūpestingumas. Moteriai akis bado keletą mėnesių gulintis išvirtęs ir kapinių tvorą sulaužęs medis, kurio niekas neskuba šalinti.

"Pastarąjį kartą kapus lankiau prieš karantiną. Šią savaitę nuėjusi į kapines išvydau ir toliau tįsantį didžiulį medį, kurį kažkas supjaustė dalimis ir paliko. Gal audra išvertė? Neaišku. Bet jis taip mėnesių mėnesius ir guli. Keisčiausia, kad kapinių tvora aplamdyta, tad nesuprantu, ar kapinių prižiūrėtojams ji visai nerūpi", – stebėjosi klaipėdietė.

Jei bus kitų pavojingai pasvirusių ar sutrešusių medžių, reikės kviesti komisiją ir nuspręsti, ką dar šalinti.

Moteris tikino, kad už Joniškės kapinių tvoros esanti teritorija nėra itin prižiūrėta.

"Ten yra kažkokie sodai. Stovi sudegęs benamių namelis, kuris spaudoje buvo plačiai aprašytas. Pasigedau tvarkos. Guli medis išvirtęs, stovi degėsiai, kaip po karo. Netoliese palaidoti mano artimieji ir dažnokai matau šį vaizdą. Aš suprantu, už tvoros ne kapinių teritorija, bet bent jau tvorą galėtų sutvarkyti, kad šunys po kapines nelakstytų", – pasakojo moteriškė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Zina Stankienė tikino, kad nuvirtęs medis išties užminė mįslių.

Zina Stankienė / Redakcijos archyvo nuotr.

"Istorija – savotiška. Apie patį faktą, kada šis medis nugriuvo, niekas negali nieko pasakyti. Jį pamatė po kurio laiko, kai vyko kapinių sanitarinis valymas. Tada jį ir rado. Bet jis jau buvo supjaustytas. Darbininkai atstatinėjo tvorą ir negalėjo jo pastumti, nes medis – itin didelis ir sunkus", – tikino Z.Stankienė.

Tvoros dalis taip ir liko nebaigta tvarkyti. Darbininkai šioje vietoje dirbo ankstyvą pavasarį, kai žemė buvo įmirkusi, dėl to į vietą nebuvo galima atvažiuoti sunkiasvore technika.

"Sutarėme, jog bus apžiūrėti visi medžiai, kur ką reikia tvarkyti. Išvirtęs medis yra už kanalo, jie auga palei tvorą, ten mažai kas vaikšto. Jei bus kitų pavojingai pasvirusių ar sutrešusių medžių, reikės kviesti komisiją ir nuspręsti, ką dar šalinti", – tikino Z.Stankienė.

Kapinių prižiūrėtojai spėja, kad medį supjaustyti galėjo ugniagesiai, kai medį išvertė audra.

GALERIJA

  • Netvarka bado akis klaipėdiečiams: kas išpjovė medžius kapinėse – mįslė
  • Netvarka bado akis klaipėdiečiams: kas išpjovė medžius kapinėse – mįslė
  • Netvarka bado akis klaipėdiečiams: kas išpjovė medžius kapinėse – mįslė
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kis

SWvarbu etatai ,o darbai paskui,nuo pavasario nesutvarkytas kapiniu" ruozas"tvora ir niekam tai nerupi?Kas uz tai atsakingas ir kaip jis nubaustas?Sekanciam numeryje lauksime atsakymo!

Ko norėt

kai nusikaltėliai vagiantys medieną nebaudžiami?

Info

Brandi ponia buvusi kapinių vedėja, dabar tik patarėja. Viską ( ir aišku,v kapines, valdo viena vienintelė- klaipėdiečių gyventojų numylėtinė Šakalienė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS