Nuostaba: veido nedengiantis pareigūnas klausė šuniuko, kur jo apsauginė kaukė | KaunoDiena.lt

NUOSTABA: VEIDO NEDENGIANTIS PAREIGŪNAS KLAUSĖ ŠUNIUKO, KUR JO APSAUGINĖ KAUKĖ

Reikalavimo viešose vietose dėvėti apsaugines kaukes laikosi ne visi. Klaipėdiečius piktina, kai tokio reikalavimo nesilaiko tie, kurių pareiga žiūrėti, kad visi kiti žmonės laikytųsi karantino tvarkos.

Jaunas klaipėdietis su dienraščio „Klaipėda“ žurnalistais pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matosi tarnybos metu Keleivių terminalu žingsniuojantys du Viešojo saugumo Klaipėdos dalinio pareigūnai. Abu uniformuoti, tik vieno jų veidą dengia apsauginė kaukė, o kito – ne.

Visa tai buvo nufilmuota antradienį, apie 21 val.

Įraše užfiksuota, kaip terminalo teritorija einantis veido neprisidengęs majoras Remigijus Petrulionis pamato mažą šuniuką ir jo juokaudamas paklausia, kodėl jis nedėvi kaukės. Kodėl jis pats nedengė veido, kaip to šiuo metu reikalaujama iš kiekvieno į lauką išeinančio mūsų šalyje žmogaus, neaišku.

Nuo balandžio 8-osios kaukes, respiratorius, panašius daiktus, dengiančius veidą viešose vietose dėvėti tapo privaloma. Jokios išimties policijos pareigūnams nėra. Be to, už karantino reikalavimų nepaisymą jiems suteikta teisė bausti nepaklusniuosius.

Viešojo saugumo tarnybos štabo Tarptautinio bendradarbiavimo ir informacinės paramos skyriaus vedėjas Evaldas Vaitkus pranešė, kad vis tarnybos pareigūnai yra aprūpinti asmeninėmis apsaugos priemonėmis ir darbo metu jas privalo dėvėti.

Tarnyboje pradėtas patikrinimas, jį atlikus E.Vaitkus žadėjo pakomentuoti, kas paaiškėjo ir kokių priemonių ketinama imtis.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Anonimas

Šiandien paskaičiau "Klaipėdoje" apie policininko versiją, galimai jį persekioja. Manau, kad tai jau nebejuokinga, o tokios versijos tampa pavojingomis visuomenei. Kaip nesugalvojo versijos paskelbti, kad vaikinas bandė priekabiauti, prievartauti. Gėdingas faktas dangstytis tokiomis versijomis, reikėjo elgtis kaip padoriam piliečiui ir kvit, dėduk. Nejaugi už viešosios tvarkos pažeidimą tas policininkas liks nenubaustas, jei neklystu, tai 500 euriukų.

Anonimas

Gėda skaityti, policininkas mano, kad jiems viskas galima, juokinga versija...Aiškus nusižengimas, gerai ,kad nesugalvojo paskelbti, jog vaikinas norėjo pažeidėją išžaginti...Man tai šek tiek panašu į Venckienės variantą. Tikiuosi, kad man nebus byla iškelta, jog pasišlykštėjau tokio policininjko elgesiu ir nebaudžiamumu

SS

Spjūvis visuomenei į veidą. Bus, kaip visada su aukštesnio rango pareigūnais, pirštu pagrūmos ir tuom viskas pasibaigs. Būtų paprastas eilinis žmogelis, tai tada gautu bauda, o kaip pareigūnas dar ir papeikimą už uniformos devėjimo taisyklių pažeidimą. Sakys jis netyčia, nepiktybiškai kaukės ir kepurės nesidėjo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS