Operacija ukrainietei – klaipėdiečių dėka | KaunoDiena.lt

OPERACIJA UKRAINIETEI – KLAIPĖDIEČIŲ DĖKA

Klaipėdiečių dėka ukrainietei Mariiai antradienį buvo atlikta vienos akies operacija. Neabejingi gyventojai jau aukoja ir kitos akies operacijai, kuri laukia kovo 21-ąją. Dalis sumos – surinkta.

87-erių moteris, prasidėjus karui Ukrainoje, turėjo siuntimą pas gydytojus dėl operacijos konsultacijos, tačiau apsilankyti nebespėjo, nes gydymo įstaiga buvo susprogdinta.

Sausį dėl pagalbos ukrainietei į Paupių bendruomenės seniūnaitę Rasą Arcišauskienę kreipėsi gyventoja Diana. Seniūnaitė tąkart nutarė iškart perduoti reikiamą sumą dėl operacijos konsultacijos – 120 eurų.

Sausio 30 d. Diana kartu su Mariios anūke lankėsi pas akių gydytojus, kurie buvo geranoriški, tad už konsultaciją ir tyrimus mokėti nereikėjo.

Antradienį garbaus amžiaus ukrainietei buvo atlikta pirmoji operacija. Anot Asociacijos Paupių bendruomenės vadovės Reginos Baguckienės, operacija praėjo sklandžiai, moteris jaučiasi gerai.

Iš viso klaipėdiečiai paaukojo 360 eurų už vieną operaciją.

Kitai operacijai jau surinkta 70 eurų, o iki reikiamos sumos dar trūksta 220 eurų.

„Buvau susisiekusi su Diana, kuri rūpinasi močiute. Ji sakė, kad operacija pavyko, močiutė jaučiasi gerai, jau išleista namo. Kai buvau įkėlusi įrašą mūsų feisbuko paskyroje, buvo paaukota 70 eurų jau kitai akiai. Po to į mane kreipėsi ne vienas žmogus prašydamas sąskaitos, į kurią galėtų pervesti pinigų“, – sakė R. Baguckienė.

Pasak jos, Diana ir Mariios anūkė siunčia ataskaitas, kur ir kada atsiskaitoma klaipėdiečių paaukotais pinigais.

„Buvo vienas žmogus, kuris kažkiek suabejojo, ar pervesti pinigų nepažįstamajai. Bet teikiu ataskaitas ir turiu visus dokumentus, man atsiunčiami net ir banko išrašai, gal kiek perdėtai, bet šie žmonės labai sąžiningi. Tai gerai, nes kitą kartą, kai kažkam reikės pagalbos, visi elgsimės truputį drąsiau. Norisi žmonėms padėti“, – kalbėjo R. Baguckienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

to- Tam kuris siulina to Rita

Vatnike, KIEK jūs čia galit trydalioti, pasislėpę po visokjiais vardais- Rita, pensininkė ir t.t, ??? Čia ne tavo больНая Расея, smegenų ,,nepraplausi''. Pagal ruZZkių ,,protą'' nespręsk apie lietuvius.

To-Pensininkė

IŠGAMA, į vagonus grūdo NE banderos, o ruZZiškos atmatos, grūdo ir ukrainiečius- banderas. KADA išsinešdinsi iš Lietuvos??????

>Pensininkė

VATNIKE, lietuva rašosi ikš DIDŽIOSIOS -ДIetuva. Savo rašą-parašą gali rašyt ir iš mažosios. Lietuva KENČIAI nuo fašistinių ruZZiškų atmatų kaip tu nuo 1940 metų. Senai laikas namo į savo больНая Расея. Домой, Домой .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS